Teknoloji

Google fotoğraf servisini Google+’dan ayırmayı planlıyor

google-plus-fotograflar-android-030314

Google’ın sıklıkla eleştirilen sosyal ağı Google+’ın en kullanışlı parçalarını fotoğraf organizasyon ve düzenleme araçları oluşturuyor olmalı. Görünüşe göre, bunlar çok yakında ayrı ürünlere dönüşecek.

Bloomberg’in haberine göre, Google mevcut Google+ fotoğraf özelliklerini bağımsız bir ürüne dönüştürmeyi, böylelikle Google+ hesabına sahip olmayanların erişimine de açmayı planlıyor. Google+’ın en güçlü parçası bu şekilde özel bir kullanıcı kitlesinde mahrum kalabilir ve kullanılmaz duruma düşebilir, ancak Google tam tersini düşünüyor.

Google+’ın başındaki isim olan başkan yardımcısı Vic Gundotra’nın geçtiğimiz nisan ayında ayrılmasından sonra Google+’ın geleceği son birkaç aydır daha fazla tartışılır oldu. Bu sosyal ağ hakkında geçtiğimiz haziran ayındaki Google I/O geliştirici konferansında da bir şey söylenmedi. Bununla birlikte Google+ fotoğraf araçları türünün en iyi örnekleri arasında yer alıyor, hatta Flickr, Facebook ve benzeri diğer servislere meydan okuyor.

Fotoğraf araçları Google+’nın en çok güncellenen bölümü arasında yer alıyor ve Google’ın buraya büyük önem verdiği anlaşılıyor. Gundotra’nın ayrılmasından sonra çıkan Google+ için yolun sonuna gelindiğine dair haberlerle birlikte değerlendirildiğinde, Google’ın bu güçlü servisi Google+ ile harcamak istemediği ve bağımsız bir ürün olarak yaşamasını istediği anlaşılıyor.

Aslında Google’ın Picasa adını taşıyan ve fena sayılmayan bir üne sahip fotoğraf servisi bulunuyordu. Ancak Google+ Fotoğraflar’ın gelmesiyle birlikte Picasa’nın özellikleri buraya kaydırılmıştı. Hatta geçen yıl Picasa projesi durdurulmuş ve bu servisin alan adı da Google+’a yönlendirilmişti. Ne var ki, Google bu hamlesini tersine döndürecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER