Bilim

Google Fit’in kamera özellikleri kullanıcılarla buluşuyor

google fit

Google Fit için hazırlanan kamera tabanlı kalp atış hızı ve solunum takibi özellikleri bugün itibarıyla kullanıcılarla buluşmaya başlıyor. Teknoloji devi, telefonun kamerasından destek alan bu özelliklerin duyurusunu geçtiğimiz ay yapmıştı.

Her iki takip özelliği de kullanıcılara giyilebilir bir sensör olmadan nabız ve nefes hızlarını ölçme imkanını veriyor. Ancak bu imkandan faydalanabilmek için bir Google Pixel telefona sahip olmak gerekiyor.

Kalp atış hızını ölçmek için parmağı arka kameranın üzerine götürmek ve hafif bir basınç uygulamak gerekiyor. Uygulama kalp atış hızını derinin altındaki renkte görülen küçük değişimleri gözlemleyerek inceliyor.

Solunum hızının ölçümü ise biraz daha karmaşık bir süreç. Kullanıcıların en az 30 saniye boyunca göğüslerini ön kameranı görüş alanında tutmaları gerekiyor. Ancak bunun için telefonun bir yere sabitlenmesi ve baş ile göğüsün de kadrajda olması koşullar arasında yer alıyor. Ardından göğüsteki küçük değişimlere bakılarak ölçüm yapılıyor.

Google Fit için sunulan bu yeni özelliklerden ilk etapta sadece Pixel sahipleri yararlanabilecek olsa da, bu durum değişecek. Google diğer Android cihazlarda da bu özelliğin kullanıma sunulacağını daha önce açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER