Bilim

Google Fit kamerayla kalp atış hızını ölçecek

google fit

Google, Pixel telefonlarındaki Fit uygulamasını yeni özelliklerle güncelliyor. Uygulama artık bu cihazlarda kalp atış ve solunum hızlarını ölçebilecek. Şirket söz konusu özellikleri yakında başka Android cihazlarda da sunmayı planlıyor. Bu özelliklerin ilginç yönü ise akıllı telefonun kamerasından faydalanmaları.

Fit, kamerayla göğüsün yükselmesini ve alçalmasını izleyerek solunum hızını ölçecek. Kalp atış hızı ölçümü içinse parmak ucunda kanın dolaşımına bağlı olarak görülen renk değişimi takip edilecek. Ancak Google bu özelliklerin tıbbi teşhis için kullanılmaması gerektiğini şimdiden vurguluyor.

Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Bu ölçümler tıbbi teşhis veya tıbbi durumun değerlendirilmesi için hazırlanmadı. Google Fit’i kullananlar bunlar sayesinde günlük zindeliklerini daha yakından takip edebilir ve iyileştirebilir. Bu ölçümler, uygulamada kaydedilebilir ve zaman içinde trendlerdeki değişim takip edilebilir.”

Google’dan yapılan açıklamada, yeni özelliklerin makine öğrenmesi yardımıyla geliştirildiği belirtildi. Pixel telefonlarla gerçekleştirilen araştırmaların sonuçlarını gösteren makalelerin de paylaşılacağı ifade edildi.

Google Fit ile solunum hızını ölçmek için ön kamerayı açmak ve yüz ile göğsü kadraja almak gerekiyor. Kalp atış hızı ölçümü içinse parmak arka kameranın üzerine yerleştiriliyor ve böylelikle ölçüm yapılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER