Teknoloji

Google Duo sesli ve görüntülü mesajlar için altyazı sunacak

google iletisim duo ekran paylaşımı

Google Duo kullanıcıları, gürültülü ortamlarda kendilerine gönderilen sesli ve görüntülü mesajları daha kolay anlamalarına yardımcı olacak bir özelliğe kavuştu. Söz konusu özellik kapsamında Duo üzerinden gönderilen sesli ve görüntülü mesajlar için altyazı desteği sunulacak.

Bu destek canlı görüşmeler için geçerli olmayacak. Ancak yeni özelliğin duyma engelliler veya duyma zorluğu yaşayanların işini önemli ölçüde kolaylaştıracağı söylenebilir.

Duo’nun bu yeni özelliğinin izleri, geçtiğimiz şubat ayında uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong tarafından fark edilmişti. Wong, uygulamanın mesaj ayarları bölümünde “Mesajlar için altyazı” şeklinde bir seçeneğin bulunduğunu belirtmişti.

Bu seçeneğin açıklama bölümünde sesin altyazı oluşturmak adına Google’a gönderildiği ancak sunucularda saklanmadığı şeklinde bir ifade yer alıyor. Özellik aktif hâle getirildiğinde ekranın alt kısmındaki çağrı butonunun hemen üzerinde altyazılar gösteriliyor.

Google Duo için sunulan bu özelliğin Canlı Altyazı özelliğiyle aynı olmadığını belirtmek gerekiyor. Canlı Altyazı özelliği, Pixel cihazlarda sesli tüm medya içerikleri için ekran üzerinde altyazı gösteriyor. Buna ek olarak, görüşmelerin yazılı metnini çıkarabiliyor. Google Duo’ya eklenen özellik ise uygulamanın yüklü olduğu tüm cihazlarda çalışabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER