Teknoloji

Google sohbet uygulamalarını Meet altında birleştirme işlemini sürdürüyor

Google Duo'daki grup görüşmelerinde katılımcı sınırı yükseldi

Google, bazılarının hoşuna gitmeyecek olsa da, Duo ve Meet’in birleştirilmesi sürecinde ilerliyor. TechCrunch’ın bildirdiğine göre Google, Duo’nun Android ve iOS uygulamalarını Meet olarak yeniden adlandırıyor ve logoyu da değiştiriyor. Şirket, Meet’in birçok özelliğini zaten bu uygulamalara taşımıştı. Ancak, eski Meet uygulaması şimdilik kullanımdan kalkmıyor, bunun yerine “Google Meet (original)” olarak yeniden adlandırılacak.

Tüm Google Duo kullanıcıları, eylül ayına kadar uygulamanın adının ve logosunun değiştiğini görecekler. Tüm toplantı özellikleri için Google hesabınızı kullanmanız gerekecek, ancak efektler ve kişiler gibi tanıdık unsurlar olduğu gibi kalacaktır. Orijinal Meet uygulaması çalışmaya devam edecek, ancak ikili görüşmeler yapılamayacak ve bu özellik de en sonunda kaybolacak.

Haziran ayında belirtildiği gibi Google Meet, birleşmeyle birlikte birleşik bir deneyim sağlayarak toplantılar da dahil olmak üzere görüntülü görüşmenin “gelişen ihtiyaçlarına” uyum sağlamayı amaçlıyor. Son yıllarda Google’ın iletişim uygulamaları tarafında çok hareketli olduğunu görüyoruz. Teknoloji firması, Sohbet’e odaklanmak için bu sonbaharda Hangouts’u kapatmayı planlıyor. Allo’yu ise 2019’un başlarında kapatmıştı. Eski Meet’in varlığı hâlâ kafa karıştırıcı olsa da, iş toplantıları veya arkadaşlarla buluşmak için hangi Google uygulamalarını kullanmanız gerektiği yakında netleşecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER