Teknoloji

Google Meet ve Duo uygulamalarını birleştiriyor

google meet

Google Meet ve Duo uygulamalarını tek bir çatı altında buluşturma kararı aldı. İletişim hizmetlerini sadeleştirmek adına böyle bir adım atan şirket, önümüzdeki haftalarda Meet’in özelliklerini Duo’ya ekleyecek. Böylelikle başlangıçta kişisel görüşmeler için tasarlanan Duo ile kurumsal toplantılar düzenlemek de mümkün olacak. Sanal arka plan, canlı içerik paylaşımı ve görüşme içinde yazılı sohbet gibi özellikler de Duo’ya aktarılacak.

Google Duo kullanıcılarının sevdiği özelliklerin bir yere gitmeyeceğinin de altını çizdi. Buna ek olarak; arama geçmişi, kişiler ve mesajlar da uygulamadan silinmeyecek. İki uygulamayı dikkatli şekilde birbirine entegre etmenin sözünü veren Google, mümkün olduğunca fazla kişinin bu uygulamaları kullanmaya devam etmesini amaçlıyor.

Birleştirme süreci tamamlandığında Google iki uygulamanın da mobil versiyonlarını yeniden adlandıracak. Duo’nun adı Meet, mevcut Meet uygulamasının adı ise Meet Original olacak. Şirket bir süre sonra Meet Original’ın fişini çekecek. Bu süreç kulağa karışık gelse de, Google’ın yaklaşımının altındaki nedenleri anlamak zor değil. Duo’nun mobil uygulamasına çok sayıda gelişmiş araç ekleyen Google’ın emeklerini harcamak istememesi doğal görünüyor.

Google Meet ve Duo uygulamalarını birleştirmenin kullanıcıların faydasına olacağına inanıyor. Şirket tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada, son birkaç yıldır hem Duo’nun hem de Meet’in kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda büyüdüğü ve bu deneyimlerin Meet çatısı altında daha iyi sunulacağı belirtildi. Google’ın özellikle Duo’yu sadeliği nedeniyle sevenleri kızdırmadan bu birleşme sürecini nasıl yöneteceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER