Teknoloji

Google Hangouts kasım ayında tamamen kapanıyor

google hangouts
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz şubat ayında Workspace kullanıcıları için Google Hangouts hizmetinin kapanmasını takiben, Google şimdi de ücretsiz ve kişisel kullanım amaçlı Hangouts hizmetini kapatarak kullanıcıları Sohbet’e taşıyor.  Google, blogunda yayınladığı bir duyuruda, Hangouts mobil uygulamasını kullanmaya devam eden kişilerin Sohbet’e geçmeleri için bir istem ekranı göreceğini söylüyor.

Web’de Gmail’de Hangouts kullananlara gelince Google, temmuz ayına kadar kullanıcılardan Chat’e geçiş yapmalarını istemeyeceğini söylüyor. Hangouts, masaüstü sitesinde kasım ayına kadar kullanılabilir durumda kalacak. Google, Hangouts sitesini Sohbet’e yönlendirmeye başlamadan önce kullanıcıları en az bir ay önceden uyaracağını söylüyor.

Google Sohbet, GChat veya Google Talk olarak bilinen ve Google’ın bu ayın başlarında emekliye ayırdığı hizmetle aynı değil. Hangouts’un başlangıçta GChat’in takipçisi olması bekleniyordu, ancak geldiğimiz noktada bu hizmet de tamamen ortadan kalkıyor. Şirket, Hangouts’tan Sohbet’e geçiş ile ilgili planlarını 2018’de açıklamıştı. 2020’de ise hizmeti herkes için ücretsiz hâle getirmişti.

Eğer hâlâ Hangouts kullanıyorsanız Google, mevcut görüşmelerinizi otomatik olarak Sohbet’e aktaracaktır. Ayrıca şirket, kasım ayına kadar resmi olarak sonlandırılmadan önce Hangouts verilerinizin bir kopyasını indirmek için Google Takeout hizmetini kullanma seçeneği de sunuyor.

Google, kullanıcıları Sohbet’e geçiş yapmaya ikna etmek için, doğrudan arama yapma, Alanlar’da satır içi ileti dizileri oluşturma ve birden fazla görsel paylaşma ve görüntüleme gibi birkaç yeni özelliği kullanıma sunduğunu söylüyor.

İLGİLİ HABERLER