Teknoloji

Google Hangouts kullanıcılarını Chat’e yönlendirecek

google hangouts

Google mesajlaşma uygulamaları konusundaki stratejisini bir kez daha değiştiriyor. Şirket, Slack’e benzeyen Chat isimli uygulamasını 2021’de tüm kullanıcılar için ücretsiz hâle getirmeye hazırlanıyor. Google bu süreçte Hangouts kullanıcılarını da Chat kullanmaya yönlendirecek.

Google’ın sürekli değişen mesajlaşma stratejisi kafa karışıklığına yol açabiliyor. Dolayısıyla bu noktada Chat platformunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Chat uygulaması, Google’ın kurumsal teklifleri içinde sunulan bir sohbet aracı. Orijinal Hangouts deneyimine benzer özellikler barındıran Chat, reaksiyonlar ve cevap önerileri gibi ekstra özelliklere sahip.

Chat önümüzdeki yıldan itibaren sadece Google Workspace kullanan şirketlere değil, tüm Gmail kullanıcılarına açılacak.

Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Chat önümüzdeki yıl ücretsiz bir servis olacak. Hem Gmail’de hem de bağımsız Chat uygulamasında entegre bir deneyim sunacak. Kullanıcılar için yükseltme süreci 2021’in ilk yarısında başlayacak. Hangouts’taki konuşma geçmişi de geçiş sürecini kolaylaştırmak adına Chat’e taşınacak.”

Güncelleme hâlihazırda Hangouts’u Gmail dışında kullananları etkileyecek bazı değişiklikleri de beraberinde getirecek. Google daha önce Google Fi abonelerinin telefon görüşmelerini ve mesajlarını Hangouts üzerinden yönetmesine izin veriyordu. Ancak artık bu kullanıcılar Mesajlar uygulamasına yönlendirilecek. Buna ek olarak, Hangouts’tan telefon görüşmesi yapan Google Voice aboneleri de telefon uygulamasına aktarılacak. Google, 2021 içinde Hangouts’tan Voice desteğini tamamen çıkarmayı planlıyor.

Google bu değişikliklerin Hangouts uygulamasının bireysel tüketici versiyonunu kullananlar adına ne anlama geldiği konusunda bilgi vermedi. Ancak şirketin bir süredir Hangouts markasını kademeli biçimde devre dışı bıraktığı bir sır değil. Dolayısıyla Google’ın kullanıcılarını yeni servislerine yönlendirmesine pek şaşırmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER