Teknoloji

Google Allo’nun kepenkleri bugün itibarıyla indiriliyor

google allo

Google Allo uygulamasının 2019’un mart ayında kapatılacağı geçtiğimiz yılın sonlarında açıklanmıştı. Beklenen gün sonunda gelmiş gibi görünüyor. Allo’nun resmi sitesinde yer alan bir mesaj, platformun 12 Mart itibarıyla kapanacağını gösteriyor. Aynı mesajda kullanıcılara sohbetlerinin yedeklerini nasıl indirecekleri konusunda yardım sağlanacağı da belirtiliyor.

Allo’nun yardım sayfasında kullanıcıların Ayarlar sekmesi altındaki Sohbet bölümü üzerinden Allo’daki tüm sohbetlerini, fotoğraflarını, videolarını ve dosyalarını indirebileceği bilgisi yer alıyor. Tüm mesajlar CSV formatında bir dosyada sunulurken, medya içerikleri de bir ZIP dosyasında bir araya getiriliyor.

Allo’nun macerası 2016’da video sohbet uygulaması Google Duo ile birlikte tanıtılmıştı. İki uygulama, birbirlerine oldukça yakın tarihlerde yayınlanmıştı. Duo kendisine ayakta kalmasına yetecek büyüklükte bir kitle edinmeyi başarsa da, Allo geniş kitlelere ulaşma hedefini gerçekleştirememişti. Duo, geçtiğimiz ay itibarıyla web üzerinden de sesli ve görüntülü görüşme desteği vermeye başlamıştı.

Google Allo için yolun sonu gelse de, uygulamanın bazı işlevsel özellikleri varlıklarını sürdürecek. Akıllı Yanıt ve GIF desteği gibi özellikler, RCS uyumlu Android Mesajlar uygulamasına aktarılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER