Teknoloji

Google Allo sohbet uygulamasını kapatıyor

google allo

Google, Allo’yu kapatacağını resmi olarak duyurdu. Böylelikle bir başka Google sohbet uygulaması denemesi daha başarısızlıkla sonuçlanmış oluyor.

Aslında bu haber çok da şaşırtıcı sayılmaz. Çünkü Google, geçtiğimiz nisan ayında Allo için yatırımları askıya almıştı. Ondan sonra da Google’ın iletişim grubu şefi Anil Sabharwal, Allo’nun umdukları etkiyi yakalamakta başarılı olmadığını söylemişti.

Google’ın belirttiğine göre Allo, Mart 2019’a kadar çalışmayı sürdürecek. Kullanıcılar o zamana kadar sohbet geçmişlerini dışa aktarma imkanına sahip olacaklar.

Google, Allo yerine mobil operatörlerin de desteklediği RCS Sohbet platformuna odaklanmaya başlamıştı. Allo’nun aksine, RCS Sohbet’in uygulanması mobil operatörün tarafında gerçekleşiyor. Bu sayede Google, Android için yıllarca aradığı iMessage rakibi platforma ulaşabilir. Üstelik bunu, servis kendisi tarafından işletilmeden gerçekleştirebilir.

Ancak RCS Sohbet’in Google’ın Hangouts Chat servisiyle aynı olmadığını belirtelim. Hangouts Chat, Google’ın kurumsal müşterileri için geliştirdiği ve Slack gibi bir hâl alıp klasik Hangouts deneyimiyle yer değiştirecek bir özellik. Google, Hangouts Chat ve onun video çözümü olan Meet gibi araçların belli bir süreye kadar mevcut müşteriler için çalışmaya devam edeceğini kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER