Teknoloji

Google Duo video sohbet deneyimini web’e taşıyor

google duo video web
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Duo video sohbet servisinin web versiyonunu dağıtıma çıkardı. Daha önce Android, iOS ve Chromebook’larda kullanıcılarla buluşan Duo, web versiyonuyla birlikte kullanıcılarının farklı cihazlara sahip arkadaşlarıyla görüntülü biçimde iletişim kurmasını biraz daha kolaylaştıracak.

Google Duo’ya web üzerinde erişmek için https://duo.google.com sitesine gitmek gerekiyor. Aktif Duo kullanıcısı olanlar bu sayfa üzerinde giriş yaptıklarında karşılarına bir arama kutusu çıkacak ve Duo kullanan arkadaşlarının bulunduğu bir liste gösterilecek.

Duo’nun web versiyonu, doğal olarak Google’ın internet tarayıcısı Chrome’da kullanılabiliyor. Apple Safari ve Mozilla Firefox da Duo’nun web sitesini destekleyen tarayıcılar arasında yer alıyor. Microsoft Edge ise henüz desteklenen tarayıcılar içinde bulunmuyor. Duo’nun web versiyonu üzerinden görüntülü sohbetler dışında sesli aramalar da yapılabiliyor. Ancak bunun için karşı tarafın da Duo kullanıcısı olmak gerekiyor.

Google Duo video sohbet servisini Allo adını taşıyan mesajlaşma uygulamasıyla birlikte duyurmuştu. Allo’nun yolculuğu hüsranla biterken, Duo ise benimsenmiş bir çözüm olarak özellikle Android ekosistemine yerleşmeyi başarmıştı. Duo, başarısıyla OnePlus gibi Android telefon üreticilerinin de standart video sohbet servisi tercihi olmuştu.

İLGİLİ HABERLER