Teknoloji

Google Duo’nun grup video sohbeti özelliği tüm kullanıcılara açılıyor

google duo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Duo grup video sohbet özelliğini Android ve iOS uygulamalarının tüm kullanıcılarına sunmaya başladı. Bu özellik sayesinde aynı anda sekiz kişinin görüntülü olarak konuşması mümkün oluyor. Bu sınırın Apple‘ın FaceTime’ında 32, Microsoft‘un Skype‘ında ise 50 olduğunu belirtmekte fayda var.

Grup video sohbeti özelliği, geçtiğimiz ayın sonlarında bazı ülkelerde kademeli olarak kullanıma açılmıştı. Artık Duo’nun yayında olduğu tüm ülke ve bölgelerde bu özellikten yararlanmak mümkün olacak.

Google Duo’da kullanıcıları bekleyen yenilikler sadece grup video sohbet uygulamasıyla sınırlı kalmıyor. Duo’nun Android uygulamasına eklenen veri koruma modu ile hem mobil şebekelerde hem de kablosuz ağlarda veri tüketimini sınırlamak mümkün oluyor. İlk olarak Brezilya, Endonezya ve Hindistan’da kullanıma sunulan bu özellik, video sohbetin her iki tarafını da kapsıyor. Veri koruma özelliği, önümüzdeki aylarda diğer bölgelerde de kullanıcılarla buluşacak.

Google Duo kullanıcıları, arkadaşlarına bıraktıkları görüntülü mesajları da renklendirebilecek. Uygulamanın Android versiyonunu kullananlar, mesajlarına metin, emoji ve animasyonlar ekleyebiliyor. Bu özelliğin iOS’e gelişi içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER