Teknoloji

Google Duo’da görüntülü grup görüşmesi dönemi başlıyor

google duo grup gorusme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Duo grup görüşme özelliğini birkaç aydır test ediyordu. Söz konusu özellik, sonunda geniş ölçekli kullanıma hazır hâle gelmiş gibi görünüyor. En azından birkaç ülkede Duo kullanıcıları, çok sayıda kişinin katıldığı görüntülü sohbetler gerçekleştirmeye başlamış durumda.

Google Duo’nun şefi Justin Uberti de özelliğin belli bölgelerde kullanıma sunulduğunu doğruladı. Endonezya’nın bu bölgelerden biri olduğu Uberti’nin paylaşımıyla anlaşılsa da, diğer bölgelerin hangileri olduğu konusunda henüz resmi bir bilgi verilmiş değil.

Paylaşılan ekran görüntüleri, arama çubuğunun altında bir “Grup oluştur” butonunun olduğunu gösteriyor. Kullanıcılar grubu hızlı erişim menüsüne de kaydedebiliyor. Kullanıcılar üç arkadaşlarını aldıkları gruplara isim de verebiliyor. Özellik, şu an için sadece dört kişilik grup sohbetlerini destekliyor. Ancak daha önce yapılan testlerde, yedi kişinin katılabildiği grup sohbetlerinin mümkün olduğu görülmüştü. Grubun oluşturulmasının ardından tek bir ikona dokunarak sohbet başlatılabiliyor.

Google Duo grup görüşme özelliği için yapılan ilk testlerde düşük ışık modu gibi özelliklerin işaretlerine de rastlanmıştı. Grup sohbeti özelliğinin kullanıma sunulması, test edilen diğer özelliklerin de yakında resmiyet kazanabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER