Teknoloji

Google Duo grup sohbeti ve düşük ışık moduyla yenilenecek

google duo

iOS cihaz sahpleri, FaceTime ile 32 kişinin katıldığı video sohbetler gerçekleştirebiliyor. Google da kendi görüntülü sohbet çözümü ile FaceTime arasında bu konudaki farkı kapatmak için harekete geçmiş gibi görünüyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre, sızan ekran görüntüleri Google Duo için grup sohbeti özelliğinin geliştirildiğini gösteriyor.

Sızan ekran görüntülerinin işaret ettiği tek yeni özellik grup sohbeti değil. Google’ın video sohbet uygulaması düşük ışık moduna da kavuşacak gibi görünüyor. Söz konusu mod sayesinde karanlık ortamlarda olanların görüntülü görüşmelerde rahatlıkla görülebilmeleri mümkün olacak.

Sızan ekran görüntüsüne göre, Google Duo’nun görüntülü grup sohbeti özelliği ilk etapta sadece 7 katılımcıyla sınırlı olacak. Bunun için öncelikle sohbete katılması istenen kişilerin bulunduğu bir grup oluşturulacak. Görüşme isteği grubun tüm üyelerine eş zamanlı olarak gönderilecek. Kısacası grup sohbeti başladıktan sonra yeni bir kişiyi gruba eklemek mümkün olmayacak. Kullanıcılar diledikleri takdirde birden fazla görüntülü sohbet grubu oluşturabilecek. Bu özellik, hâli hazırda sınırlı bir ölçekte test ediliyor gibi görünüyor.

Google Duo içinde test edilen diğer yenilik olan düşük ışık modunda ise modun aktivasyonu konusunda karar kullanıcılara bırakılıyor. Kullanıcının karanlık bir ortamda olduğunu algılayan uygulama, düşük ışık modunu aktif hâle getirmeyi isteyip istemediğini soruyor.

İLGİLİ HABERLER