Teknoloji

Google Clips kamerasını yurt dışında satmaya başladı

google clipsGoogle geçtiğimiz ekim ayında Clips adını taşıyan bir kamera çıkarmıştı. Bu küçük cihaz yapay zekâdan yararlanarak ilginç gördüğü anların fotoğraflarını otomatik olarak çekiyordu. Google aradan geçen zaman boyunca bu cihaz hakkında fazla konuşmadı. Nihayet dün itibarıyla yurt dışında, sessiz sedasız bir şekilde satışa sunmaya başladı.

249 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan bu kamera için Google, şu an için sipariş almıyor. Bu ürünü satın almak isteyen kullanıcılar da bekleme listesine yönlendiriliyor, cihaz yeniden satışa sunulduğunda e-posta ile bilgilendirilecekleri belirtiliyor.

Engadget’ın belirttiğine göre, bu ürün için sipariş verme başarısını gösteren kullanıcılar için teslim tarihi 27 Şubat ile 5 Mart tarihleri arası veriliyor. Google, yeni siparişleri ne zaman almaya başlayacağı hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Clips, Google’ın çocuklarının fotoğraflarını sıklıkla çeken anne ve babalara yönelik olarak çıkardığı bir ürün. Kamera arka planda sürekli bekleme hâlinde duruyor, çekim yapmak için uygun zamanı bekliyor. Tabii ki, bu durum kameranın sürekli izleme hâlinde olduğunu gösteriyor. Herkesin hoşuna gitmeyecek bir fikre dayalı şekilde çalışsa da, Google Clips her işi kendi donanımı içinde hâllediyor, herhangi bir bilgi veya kaydı uzaktaki sunuculara göndermiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER