Teknoloji

Google Chrome yakında 32 milyon Android cihazda kullanılamayacak

google chrome

Yakında yaklaşık 32 milyon Android cihazında Google Chrome internet tarayıcısı olarak kullanılamayacak. XDA tarafından yapılan bir keşif, Chrome’un Android uygulaması için minimum API seviyesinin Android 4.1’den Android 4.4’e yükseltileceğini gösteriyor.

Bu da hâlâ Android Jelly Bean‘in yüklü olduğu cihazlarda Google Chrome’u kullanmanın mümkün olmayacağı anlamına geliyor. Google tarafından paylaşılan son verilere göre, aktif Android cihazların yüzde 3.2’lik kısmında hâlâ Android 4.1’den 4.3’e kadar uzanan Jelly Bean sürümleri yüklü bulunuyor. Bu da yapılacak değişiklikle birlikte yaklaşık 32 milyon cihazda Chrome’un kullanım dışı kalacağını gösteriyor.

Oldukça genişleyen Android ekosistemi için 32 milyon çok yüksek bir rakam olmasa da, hâlâ hatırı sayılır bir kitle anlamına geliyor. Ancak altı yıldır kullanımda olan Jelly Bean için artık bu tür kararların alınmasına çok da şaşırmamak gerekiyor.

Google Chrome Android macerasına Jelly Bean ile aynı dönemde başlamıştı

Google Chrome ve Android Jelly Bean arasında bir tür kader ortaklığı olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır. Android 4.1 Jelly Bean, 10 Temmuz 2012’de yayınlanmıştı. Google Chrome’un Android’deki ilk tam versiyonu ise bundan kısa bir süre önce 27 Haziran 2012’de kullanıcılarla buluşmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER