Teknoloji

Google web oyunlarının sesini kısan Chrome güncellemesinde değişiklik yaptı

google chrome veri tasarrufu windows 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chromeGoogle Chrome geçtiğimiz ay yayınlanan 66. sürümüyle videolarda otomatik olarak ses kısmaya başlamıştı. Bu değişiklik otomatik oynatılan videoların sesini duyunca ürkenleri memnun etse de, bir problemi de beraberinde getirmişti. Yeni özelliğe uygun olarak geliştirilmeyen bazı web oyunları ve çevrimiçi sanat projeleri de güncellemenin ardından sessizliğe gömülmüştü.

Bu durumu düzeltmek için harekete geçen Chrome ekibi, 66. sürüm üzerinde bir değişikliğe gitti. Otomatik ses kısma işlemini Web Audio API’sına özgü hâle getiren ekip, <ses> ve <video> HTML etiketlerini ise kapsam dışında bıraktı. Bu değişikliği geçici bir çözüm olarak sunan Google, ekim ayında yayınlanacak Chrome 70 ile işleri yeniden eski hâline getirecek.

Chrome ekibinden John Pallett tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Yaptığımız son değişiklikle Web Audio API kullanan geliştiricilere kodlarını güncellemeleri için biraz daha zaman tanıyoruz. Ekibimiz her şeyi hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için uygun kılmak adına yoğun bir çaba sarfediyor. Ancak bu son olayda yaptığımız değişikliğin olası etkilerini göremedik. Burada bir iletişim eksikliği olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.”

Google Chrome tarafından yapılan son hamleyle ilk değişiklikten etkilenen sitelerin sesi yeniden çıkmaya başlasa da, bu durum geliştiricileri tam anlamıyla tatmin etmiş gibi görünmüyor. Geliştirciler yapmaları gereken değişikliklerin ekim ayına kadar yetişmeyeceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER