Teknoloji

Google Chrome kullanıcılarını yanlış adres yazımının zararlarından koruyacak

google chrome

Parmak kayması sonucu bir internet sitesinin adresini yanlış yazmak, herkesin başına gelebilecek bir durum. ZDNet‘te yer alan habere göre, Google Chrome yakında bu tarz durumlara karşı kullanıcılarını uyaracak. Böylelikle kullanıcıların aslında ziyaret etmek istedikleri bir sitenin benzeri tarafından kandırılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Chrome Canary 70 sürümünün yayınlanmasıyla birlikte sonbahardan bu yana test edilen bu yeni özellik, sonunda Chrome’un sabit versiyonunda da yerini almaya başladı.

Kötü niyetli internet korsanlarının yazım yanlışlarını kullanması görülmemiş bir durum değil. Bu tarz siteler genellikle taklit ettikleri sitenin aslına fazlasıyla benziyor. Ancak ziyaret eden kullanıcıların bilgilerini de çalıyor. Google Chrome’un deneysel özelliği çerçevesinde bir internet sitesinin adresi yanlış yazıldığında adres çubuğunun altında bir menü açılıyor. Burada kullanıcılara yanlış bir siteye gitmeye çalışıyor olabilecekleri şeklinde bir bildirim gösteriliyor ve kullanıcılara doğru bağlantıya yönlendirme yapılması teklif ediliyor.

gogole chrome

Google Chrome‘da kullanıcıları tekinsiz sitelerden koruyabilecek çeşitli araçlar mevcuttu. Bu yeni özellikle birlikte Chrome’un güvenlik önlemleri bakımından iyiden iyiye güçlendiği söylenebilir.

Google Chrome kullanıcıları bu yeni özelliği tarayıcılarının adres çubuğuna chrome://flags/#enable-lookalike-url-navigation-suggestions yazdıktan sonra açılan menü üzerinden devreye sokabiliyor. Özelliğin ne zaman varsayılan olarak aktif biçimde sunulacağı ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER