Teknoloji

Google Bard’ın ücretli ve gelişmiş versiyonu üstünde çalışıyor

google bard

Google Bard isimli yapay zekâsının daha üst seviye olarak konumlandırılacak bir versiyonu üstünde çalışıyor. Geliştirici Dylan Roussel tarafından yapılan paylaşıma göre, “Bard Advanced” adını taşıyacak olan bu versiyon, Google One abonelerine sunulacak.

Roussel’e göre Bard Advanced, Google’ın yeni duyurduğu büyük dil modelinin (LLM) en üst seviyesi olan Gemini Ultra tarafından desteklenecek. Bu, orta seviye Gemini Pro’yu çalıştıran Bard’ın mevcut sürümüne göre bir yükseltme yapılacağı anlamına geliyor.

Roussel’in paylaştığı ekran görüntülerinden biri Google Bard Advanced’i “ileri matematik ve muhakeme becerilerine sahip, daha yetenekli, büyük bir dil modeli” olarak tanımlıyor. Ayrıca geliştirici Bedros Pamboukian da Google’ın “ileri düzey” bir katman üzerinde çalıştığını öne süren bir kod dizisini ortaya çıkardı.

Roussel ayrıca kullanıcıların özel botlar oluşturmasını mümkün kılan Motoko kod adlı bir özelliği de ortaya çıkardı. Kullanıcıların bu botları başkalarıyla paylaşıp paylaşamayacağı veya bu özelliğe erişim için ödeme yapmalarının gerekip gerekmediği bilinmiyor. OpenAI geçtiğimiz yıl GPT Plus abonelerinin özel botlar oluşturmasına ve paylaşmasına izin vereceğini duyurmuştu.

Google Bard için bir “güçlendirme” özelliği de planlıyor

Google ayrıca Bard’a verilen istemleri genişletmek ve iyileştirmek için yapay zekâdan yararlanan yeni bir “güçlendirme” özelliği de sunabilir. Roussel, Bard ile yapılabilecekleri görmeyi ve farklı konuları keşfetmeye olanak tanıyan bir Galeri bölümünden de bahsediyor. Ekran görüntülerinde ortaya çıkan diğer küçük değişiklikler arasında, görüntü oluşturma gibi Bard’ın şu anda üzerinde çalıştığı daha uzun işleri takip etmek için kullanabileceğiniz yeni bir “görevler” sekmesi ve paylaşılan Google Bard istemlerine özel bir arka plan eklemenin bir yolu yer alıyor.

Google Bard için planlanan bu özelliklerin ne zaman kullanıma sunulacağı şu an için belirsizliğini koruyor. İnternet devi, son birkaç ay içinde Bard’da, ChatGPT ve Microsoft Copilot’un beğenilerine ayak uyduracak gibi göründüğü için, gerçek zamanlı olarak sorgulara yanıt vermesine ve YouTube videolarıyla ilgili soruları yanıtlamasına izin vermek gibi yeniliklere imza atmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER