Teknoloji

Google’ın yapay zekâlı sohbet robotu Bard, YouTube videolarını daha iyi analiz edecek

google bard

Google Bard isimli yapay zekâ sohbet robotunu YouTube videoları hakkında daha derin ve anlamlı konuşmalar yapabilmesi için güncelledi. Şirket en son güncelleme notlarında Bard’ın YouTube uzantısının yeteneklerinin geliştirildiğini ve böylelikle üretken yapay zekânın bazı videoların içeriğini anlayabileceğini belirtti. Bu sayede Bard bir kek tarifi videosunda kek için kaç yumurta kullanıldığını anlayabilecek ve bununla ilgili bir soru geldiğinde yanıtlayabilecek.

Kullanıcılar “Kendin Yap” videolarındaki belirli araçların ismini de Bard’a sorup öğrenebilecek. Yemek videolarında ise Bard, bahsedilen restoranların nerede olduğunu söyleyebilecek veya belli bir mutfakla ilgili detayları anlatabilecek.

Bard, YouTube videolarından veri çekme yeteneğini geçtiğimiz eylül ayında kazanmıştı. Google aynı dönemde Haritalar, Dokümanlar, Lens, Uçuşlar ve Oteller gibi ürünlerini de Bard’a entegre etmişti. Ancak Bard yine de video içeriğini ayrıştırma ve videoyla ilgili soruları yanıtlama konusunda yetersiz kalmıştı.

Google Bard’ın video analiz yeteneklerini geliştirmeye devam edecek

Google’dan yapılan açıklamada, yeni güncellemenin kullanıcıların “YouTube videolarıyla daha derin etkileşim isteğini karşılamak” amacıyla yayınlandığı belirtildi. Şirket, Bard’ın YouTube videolarını anlama becerisinin yeni yeni geliştiği de ifade edildi. Bu da Google’ın yapay zekâsının video analizinde daha yetenekli hâle gelebileceğini gösteriyor.

Google Bard ile YouTube videoları hakkında sohbet edebilmek için kullanıcıların Bard’ın internet portalındaki YouTube eklentisini aktif hâle getirmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER