ManşetlerTeknoloji

Google Bard yola Gemini adıyla devam edebilir

google bard

X’te paylaşılan bir sızıntıya göre, Google Bard isimli yapay zekâ aracı için bu hafta önemli değişiklikler duyuracak. Bu planlar henüz resmen doğrulanmasa da, Bard isminin Gemini olarak değiştirileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Sadelik ve basitlik adına Google’ın bu değişikliği yapması oldukça mantıklı görünüyor. Zira şirket 2023’ün sonlarında yeni çok modlu yapay zekâ modeli Gemini’yi duyurmuş ve vakit kaybetmeden bu modeli Bard gibi ürünlerine entegre etmeye başlamıştı.

İlgili değişiklik kaydı, Android uygulama geliştiricisi Dylan Roussel tarafından paylaşıldı. Burada değişikliğin 7 Şubat itibarıyla yapılacağı görülüyor. Ücretli Gemini Advanced paketinin de aynı tarihte kullanıma sunulacağı belirtiliyor. Aynı paylaşımda Gemini Android uygulamasının yolda olduğu bilgisi de veriliyor.

Google Bard ve Gemini için bu hafta hareketli geçecek

Söz konusu belgeye göre; Gemini Advanced kullanıcılara “kodlama, mantıksal akıl yürütme, incelikli talimatları takip etme ve yaratıcı işbirliği gibi son derece karmaşık görevlerde çok daha yetenekli” olan Gemini’nin Ultra 1.0 modeline erişim sağlayacak.

150’den fazla ülkede satışa sunulacak ve başlangıçta İngilizce dili için optimize edilecek. Değişiklik kaydı ayrıca Gemini’nin bu sürümle birlikte Kanada’da kullanıma açılacağı bilgisini de veriyor. Google Bard ya da Gemini tarafında bu haftanın oldukça hareketli geçeceği anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER