Teknoloji

Google Bard destekli Asistan henüz sınırlı bir erişim bölgesinde olacak

google bard asistan

Google, yakın bir zamanda yapay zekâ (AI) destekli ‘Google Assistant with Bard’ın tanıtımını yaptı. Bard ile güçlendirilmiş yeni Google Asistan, firmadan çıkan üretken AI yazılımı olan Bard’a, büyük rakibi Microsoft’un Bing’i ve GPT-4’e meydan okurken, Google hesabınızı ve tüm interneti tarayarak cevaplar sağlayacak.

Resim oluşturma, seyahat planlama ve çok daha fazlası gibi yeteneklerle donatılan bu yeni dijital asistan, başlangıçta yalnızca Pixel ve Samsung telefonlarda kullanılabilir olacak.

Yayınlanan son raporlar, Bard ile güçlendirilmiş Google Asistan’ın yalnızca Tensor işlemcisine sahip Pixel telefonlar ve Samsung Galaxy S23 ve Galaxy S24 serisine özel olabileceğini belirtiyor. Galaxy S23, Galaxy S24, Pixel 6, Pixel 7 ve Pixel 8 serisine gelen ilk AI destekli dijital ses asistanı yapacak bu yeni özellik, Google uygulamasının 14.41 beta sürümünde belirtildi.

Çıkan bilgilere göre, Bard destekli Google Asistan ilk olarak Pixel 8 ve Tensor işlemcisi bulunan alternatif modellere sunulacak. Bu durumu takiben, muhtemelen gelecek yılın başlarında Galaxy S24’e ve ardından Galaxy S23’e gelecek.

Dahası, geniş çaplı bir yayılımın başlangıcı önümüzdeki yılın başlarında beklenebilir. Samsung’un Galaxy S24 serisi ile zamanlama örtüşüyor. Ancak başka cihazlar biraz daha beklemek zorunda kalacakların altını çizmek önemli.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER