Teknoloji

Google Authenticator uygulamasına hesap taşıma özelliği eklendi

google authenticator

Çeşitli uygulamalarda ve web sitelerinde iki faktörlü kullanıcı girişi yaparak güvenlik seviyesini daha da artırmayı sağlayan Google Authenticator uygulaması uzun zamandır olduğu gibi bırakılmıştı. En son büyük güncelleme 2017 yılında yapılmıştı. Google, uzun zamandır güncelleme bekleyen Authenticator uygulamasını memnun edecek bir özellikle yeniledi.

Yeni yayınlanan Google Authenticator güncellemesi içinde en dikkat çeken yenilik hesapları cihazlar arasında aktarmak oluyor. Uygulamayı güncelledikten sonra hesapları taşımayı sağlayan içe aktar/dışa aktar aracını göreceksiniz. Verici cihazda bir QR kodu oluşturup onu alıcı cihazda okutarak hesap taşımayı kolaylıkla yapabileceksiniz.

Bu taşıma özelliği sayesinde, yeni bir cihaza geçiş yaptığınızda iş e-posta hesabınızı veya sosyal ağ hesaplarınızı iki faktörlü kimlik doğrulama ile korumaya devam ederek taşımanız mümkün olacaktır.

Aynı zamanda güncellemeyle birlikte Google’ın modern tasarım yaklaşımı ve koyu tema desteği de getirildi. Google’ın güncellemeleri sunması kademeli biçimde oluyor, ancak isteyenler APK Mirror üzerinden APK dosyasını indirip güncelleme işlemini gerçekleştirebilirler.

İLGİLİ HABERLER