Google, Android 7.0 Nougat ve Android 6.0 Marshmallow yüklü akıllı telefonları için bu hafta yayınlayacağı güncelleme ile söz konusu cihazları sanal asistanı Google Assistant ile buluşturacağını duyurdu.
Google’ın Apple’ın Siri’si ve Amazon’un Alexa’sına rakip olarak geliştirdiği Assistant, ilk olarak şirketin Pixel telefonlarında boy göstermişti. LG’nin bugün itibarıyla resmiyet kazanan yeni amiral gemisi G6 ile Assistant, Google’ın cihaz ekosisteminin dışına adımını atmıştı. Bu açılım, 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) tanıtılacak başka cihazlarla da devam edecek gibi görünüyor. Ancak Google’ın yayınladığı güncelleme, sanal asistanın mevcut telefonlara girişi için kapıları açacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Gemini 4’ü yıl sonundan önce sunmaya hazırlanıyor

Google, belediyelerin halk görüşlerini analiz etmesi için Sensemaking AI’ı genişletiyor

İrlanda, Google’a 403 milyon avro ceza verdi

vivo V80, 7200 mAh pil ve üç 50 MP kamerayla geliyor

Samsung, Google için geliştirilen Kairos nükleer reaktörüne yatırım yapacak
Güncelleme ilk olarak ABD’de Android telefon sahipleriyle buluşacak. Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve Almanya da ABD’yi izleyecek. Google Assistant, Almanya’da Almanca olarak hizmet verecek. Google’da yapılan açıklamada, dijital asistanın 2017 içinde daha fazla dili destekleyeceği belirtildi.
Google Assistant desteği için gereken kriterler konusunda detay verilmedi
Google, bir telefonun Assistant ile uyumlu olması için gereken kriterler konusunda bilgi vermedi. Bu da Android’in Marshmallow veya Nougat sürümlerine sahip tüm telefonların Assistant desteğine kavuşacağını düşündürüyor. KitKat ve Lollipop gibi daha eski sürümler için ise şimdilik bu destek sunulmuş değil.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.






