Teknoloji

Google Asistan haberleri sizin için okuyacak

google asistan

Google da CES 2020‘yi önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Şirketin dijital asistanı Google Asistan, bundan böyle kullanıcıların internet sitelerinde gördüğü makaleleri sesli olarak okuyabilecek. Bu özellik, aralarında Türkçenin de bulunduğu 42 dili destekleyecek. Söz konusu özelliğin geliştirme süreci hâlâ devam ediyor.

Bu özelliğin aktif hâle getirilmesi için kullanıcıların “Okey Google, bunu oku” komutunu vermesi gerekiyor. Komut verildiğinde “metinden sese çevirme” motoru aktif hâle geliyor ve ekrandaki metin sesli olarak okunuyor.

Google’ın geliştirici ekibi, Asistan’ın metinleri doğal şekilde okuyabildiğini belirtiyor. Ancak bu özellikten yararlanmak için makalenin Google’ın mobil uygulamasında, Google Chrome’da veya Google Haberler’de açılması gerekiyor. İlk etapta üçüncü taraf uygulamalar için bir destek sunulmayacak.

Google’ın Araştırma ve Makine Zekâsı Birimi’nde Ürün Lideri olarak görev yapan David Kadouch, makalenin önce çevrileceğini ve ardından da yüksek sesli olarak okunabileceğini belirtti.

Google Asistan için hazırlanan yeni özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER