Teknoloji

Google aktif Android cihaz sayısında 3 milyar sınırını geçti

google android

Şu anda dünya çapında 3 milyardan fazla aktif Android cihazı bulunuyor. Google’ın ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Sameer Samat, bu yıl internet üzerinden canlı olarak yayınlanan Google I/O 2021 açılış konuşması etkinliğinde bu önemli bilgiyi paylaştı.

Google en son 2019’da düzenlenen geliştirici konferansından bu yana 500 milyondan fazla aktif Android cihazını ekosisteme eklemiş oldu. 2017’den bu yana ise 1 milyar cihaz eklenmiş oldu. Bu sayı, Google Play Store’a bağlanabilen cihazlar üzerinden hesaplanıyor.  Amazon Fire cihazları ve Google’ın uygulamalarını tamamen kullanmaktan kaçınan ve alternatif mağazaları kullanan çok sayıda Çinli Android tabanlı cihazı kapsamıyor. Bu, aktif Android cihaz sayısının Samat’ın canlı yayında duyurduğundan çok daha yüksek olduğu anlamına geliyor.

Bu haber Apple’a karşı bir cevap niteliği de taşıyor. Apple, bu yılın başlarında dünya çapında 1 milyardan fazla aktif iPhone’un bulunduğunu duyurmuştu. Bu, resmi olarak açıklanan aktif Android cihaz sayısının yalnızca üçte birine denk geliyor. Apple’ın akıllı telefon ve tablet hakimiyetinin büyük ölçüde Amerika Birleşik Devletleri ve diğer birkaç bölgeyle sınırlı olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Geride kalan yerlerin çoğunda Android hakim mobil işletim sistemi konumunda bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER