Teknoloji

Apple aktif iPhone sayısında 1 milyar rakamını geçti

iphone 12

Apple, 1 milyardan fazla aktif iPhone bulunduğunu açıkladı. Bu, akıllı telefonlarının devam eden başarısı ve uzun ömürlülüğünden söz eden şirket için muazzam bir kilometre taşı niteliğini taşıyor. Tim Cook, Apple’ın çarşamba akşamı açıkladığı finans raporundan sonra gerçekleştirilen telekonferans görüşmesi sırasında, şu anda aktif kullanımda olan 1,65 milyar Apple cihazı olduğunu söyledi.

Bu kilometre taşının gelişi bir süredir görülüyordu. Apple, 2016’da bir milyarıncı iPhone’unu sattı. Ocak 2019’da ise 900 milyon aktif iPhone kullanıcısına ulaştığını söyledi. Bir Apple sözcüsünün The Verge sitesine verdiği demece göre, son 90 gün içinde bir Apple servisiyle etkileşime girmiş olması durumunda bir cihazı aktif olarak kabul ediliyor. İstatistik, şimdiye kadar satılan iPhone’ların önemli bir kısmının, en azından Apple’ın tanımına göre, aktif kullanımda kaldığını gösteriyor. BNN Bloomberg geçen yıl, analistlerin Apple’ın 2020’nin sonunda 1.9 milyarıncı iPhone satışına yaklaşacağına inandıklarını bildirmişti, ancak şirket bu kilometre taşını geçip geçmediğini açıklamadı.

Apple’ın duyurusu, şirketin tüm zamanların gelir rekorunu kırdığı muazzam bir çeyrekte geldi. iPhone’lar, 2020’nin son çeyreğinde 65 milyar dolarlık satışla özellikle iyi performans gösterdi. Bu arada iPhone 12 satışlarını tamamen son takvim yılı çeyreğine iten gecikmelerin de bu tabloya yardımı oldu. Ve şirket, her zamankinden daha fazla sayıda cihazını yeni iPhone’lara yükselten tüketici gördüğünü kaydetti. Cook ayrıca 2020 Noel tatil döneminde rekor sayıda FaceTime görüşmesi yapıldığını söyledi. Bu dönüm noktasına ulaşılmasında salgının birçok aileyi ve arkadaşını ayrı tutmasının kesinlikle yardımı oldu.

Satışlar artarken ve kullanım tüm zamanların en yüksek seviyesindeyken, Apple son birkaç yılını birim satışları yavaşlayan iPhone’un ürün yelpazesini çeşitlendirmekle geçiriyor. Analistler, son yıllarda genel telefon sevkiyatlarında ve satışlarında bir düşüş olacağını tahmin ediyorlar ve görülüyor ki, Apple bu eğilimden etkilenmiyor. Her yıl daha az sayıda iPhone insanların eline geçse bile, belli ki onlar telefonlarına uzun süre onlara bağlı kalıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER