Teknoloji

Google 1 Nisan şakası: Google Cardboard Plastic

google 1 nisan

google 1 nisan şakası

Oculus Rift ve HTC Vive‘ın satışa çıkmasıyla birlikte, sanal gerçeklik cihazlarının epey konuşulduğu haftaların içinde bulunuyoruz. Google da bunu en yeni 1 Nisan şakasının fırsatı olarak görmüş. Şirketin geliştirdiği tamamen yeni sanal gerçeklik başlığı Google Cardboard Plastic, şirketin deyimiyle dünyanın ilk fiili gerçeklik başlığı olma özelliğini taşıyor.

Entegre 4 boyut perspektifi, 360 derece gerçek ses desteği, 20/20 çözünürlük, gerçekçi dokunmatik hisler için gelişmiş dokunmatik tepkiler gibi unsurlarla geliştirildiği belirtilen Cardboard Plastic çekici görünüme sahip olan ve Google’ın deyimiyle ne yaptığınızı, gördüğünüzü, hissettiğinizi şimdiye kadar olduğundan çok daha iyi şekilde fark edecek. Çünkü karşımızda gerçek anlamda plastik bir blok var.

Cardboard Plastic’in Cardboard VR başlığına göre öne çıkan bir tarafı da bir baş kayışı içeriyor olması. Google bunun herhangi bir Cardboard uyumlu sanal gerçeklik aygıtında bulunmasını istemiyor. Google, Cardboard’u insanların uzun süre kullanmasını, bunun da vücutta bazı istenmeyen etkilere yol açmasını arzulamıyor, bu nedenle Cardboard’u sadece kısa aralıklarla kullanmayı mümkün kılacak şekilde tasarlamaya izin veriyor. Yine de Cardboard Plastic kullanıcılarının da özellikle fiili gerçekliğin yoğun olduğu belirli aktiviteleri yerine getirirken dikkatli olmalarında fayda var.

Google, Cardboard Plastic için çok yakında çeşitli renk tonları, desenler ve eklentiler çıkarmayı planlıyor. Eğer Plastic de Cardboard gibi olursa, üreticilerin özel versiyonlarını çıkardığını görebiliriz. Google’ın bir süredir iddialı bir VR donanımı üzerinde çalıştığı, bunun telefonlarda yavaş yavaş görmeye başladığımız Project Tango teknolojisiyle güçlendirileceği söyleniyordu. Ancak bu sürpriz ile şirketin planlarının çok daha farklı bir noktada olduğunu görüyoruz. Google Cardboard Plastic ile insanların yaşayacağı fiili gerçeklik deneyimlerini görmeyi merakla bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER