Teknoloji

HTC Vive VR nisan ayının başlarında piyasaya çıkıyor

htc vive

htc vive vr

HTC, geçtiğimiz yıl MWC 2015’te tanıttığı sanal gerçeklik başlığı Vive VR’ın son kullanıcılarla buluşacak versiyonunun çıkış tarihini ve fiyatını MWC 2016’da açıkladı. HTC Vive VR, nisan ayının başarında 799 dolarlık fiyat etiketiyle piyasadaki yerini alacak. Bu parayı ödeyenler, başlık ile birlikte dokunsal geribildirimler veren iki adet kablosuz kontrol cihazına da sahip olacak.

Oculus Rift için belirlenen 599 dolar fiyatla karşılaştırıldığında 799 dolar kulağa biraz yüksek bir rakam gibi gelse de, iki adet kontrol cihazının varlığı işleri biraz değiştiriyor. Oculus Rift kutusunun içinde kontrol cihazı bulunmayacak. Sanal gerçeklik başlığının bağımsız olarak satılacak Oculus kontrol cihazının fiyatı ve çıkış zamanı şu an için bilinmiyor.

Vive’ın tüketici versiyonu, CES 2016’da sergilenen Vive Pre’de bulunan pek çok özelliği barındırıyor. Daha ergonomik bir baş bandı tasarımına geçilmiş olması ve gerçekleştirilen diğer değişiklikler, sanal gerçeklik başlığının insanların kafasına daha rahat biçimde yerleştirilmesini mümkün kılıyor. Sanal gerçeklik başlığı için Vive Telefon Servisleri adını taşıyan yeni bir özelliğin duyurusunu yapan HTC, Vive VR’ı baştan çıkarmadan arama yapmayı, gelen çağrıları yanıtlamayı, kısa mesajları görmeyi ve yeni mesaj göndermeyi, takvimi kontrol etmeyi mümkün kılıyor. Yerleştirilen ön kamera sayesinde HTC Vive VR kullananlar önlerindeki nesnelerin farkına daha kolay varabiliyor.

htc vive vr

MWC 2016’da konuşan HTC yetkilileri, Vive Pre’yi CES 2016’da gösterdikleri biçimde piyasaya çıkarabileceklerini, ancak cihazı kullanıcılar adına biraz daha ergonomik bir forma sokmak için ekstra zaman harcadıklarını dile getirdiler. Vive siparişi verenler Owlchemy Labs imzalı Job Simulator: The 2050 Archives ve Northway Games imzalı Fantastic Contraption oyunlarına ücretsiz olarak erişebilecek. HTC Vive VR için ön sipariş dönemi 29 Şubatta başlayacak.

İLGİLİ HABERLER