Teknoloji

HTC Vive VR 140 bin satış rakamını aşmayı başardı

htc vive vrHTC Vive VR sanal gerçeklik başlığı için ön siparişleri 1 Mart itibarıyla toplamaya başlamıştı. İlk 10 dakika içinde 15 bin sipariş rakamına ulaşan şirket, yaklaşık 12 milyon doları kasasına koymuştu. 5 Nisanda resmi olarak satışa çıkan sanal gerçeklik başlığı, 140 bin satış rakamını aşmayı başardı. Konuya ilişkin açıklamayı HTC’nin akıllı telefon ve bağlı cihazlardan sorumlu yöneticisi Chialin Chang yaptı. Chang, söz konusu rakamı 25 Ekimde gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında telaffuz etti. Toplantının dökümünün yayınlanmasıyla birlikte rakam gün yüzüne çıktı.

Chang, satılan her Vive VR’ın şirkete kâr getirdiğine dikkat çekti. Kesin satış rakamını açıklamayan Chang, 140 bin rakamının aşıldığını da çıkan bazı dedikoduların toplantıda konuşulmasının ardından doğruladı. 140 binin ne kadar üstüne çıkıldığı konusunda ise bir ipucu verilmiş değil.

Vive VR yaklaşık 800 dolar civarında bir fiyata sahip. Her ürünün yaklaşık bu fiyattan satılmış olması durumunda sanal gerçeklik başlığının HTC’ye 112 milyon dolar kazandırmış olması muhtemel görünüyor.

HTC Vive VR ile akıllı telefonlar yerine sanal gerçekliğe öncelik vermeye başlamıştı

HTC kurucusu ve CEO’su Cher Wang, geçtiğimiz ocak ayında akıllı telefondan uzaklaşarak sanal gerçekliğe doğru yöneleceklerini belirtmişti. Nisan ayında görücüye çıkan en yeni amiral gemisi HTC 10 ise yeteneklerine rağmen şirketin beklentilerini karşılamamıştı. HTC’nin akıllı telefon birimini elden çıkarmayı değerlendirdiği iddiası da kısa süre önce gündeme gelmiş, ancak şirket bu iddiayı yalanlamıştı. Yine de, Vive VR’ın pazar performansıyla HTC adına güçlü bir alternatif yol sunduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER