Teknoloji

HTC Vive VR 10 dakikadan kısa süre içinde yok sattı

htc vive

htc vive vr

HTC Vive VR sanal gerçeklik başlığı, 20’yi aşkın ülkede 29 Şubat ayı itibarıyla ön siparişe çıktı. ABD satış fiyatı 799 dolar olan ürün, kısa süre içinde yok sattı. Bundan böyle Vive VR için sipariş verenlerin cihaza kavuşmak için en az mayıs ayına kadar beklemeleri gerekiyor.

Vive VR, ön sipariş sürecinin başlamasıyla birlikte 10 dakikadan kısa bir zaman dilimi içinde 15 binden fazla sipariş aldı. Şirket, yeni sipariş verenlere sevkiyat tarihi olarak nisan yerine mayısı işaret etmeye başladı.

HTC’nin nihai versiyonunu Barselona’da düzenlenen MWC 2016’da görücüye çıkarttığı Vive VR, kullanıcılara yaşayabilecekleri en iyi sanal gerçeklik deneyimlerinden birini vadediyor. Ürünü deneme fırsatı bulanlar, Vive VR’ın akıllı telefon üzerinden sanal gerçeklik deneyimi yaşatan başlıklara kıyasla çok daha etkileyici bir deneyim sunduğuna dikkat çekiyor.

HTC Vive VR, bilgisayara bağlı olarak çalıştığı için gerekli gereksinimleri sağlayamayan bir bilgisayara sahip olanların gözünde masraflı bir yatırım olarak değerlendirilebilir. Bu da kimi kullanıcıların LG veya Samsung tarafından sunulan sanal gerçeklik çözümlerine kaymasına neden olabilir.

Ancak çalışma yapılarının farklılığı nedeniyle HTC’nin sanal gerçeklik çözümünü LG ve Samsung’un teklifleriyle aynı yere koymamak gerekiyor. Facebook’un sahibi olduğu Oculus’un sanal gerçeklik başlığı Rift, çalışma prensibi itibarıyla Vive VR ile karşılaştırılmaya daha uygun gözüküyor. Tıpkı Vive VR gibi, Oculus Rift’in çalışması için de güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyuluyor.

İLGİLİ HABERLER