Teknoloji

HTC Vive VR Avrupa’da 899 avro karşılığında satılacak

htc vive vr

HTC, sanal gerçeklik başlığı Vive VR’ın ABD’de 799 dolar karşılığında satılacağını açıklamış, ancak ürünün dünyanın diğer noktalarındaki satış fiyatı konusunda sessiz kalmıştı. Şirket, sonunda HTC Vive VR’ın ABD dışındaki ülkelerdeki fiyat etiketinde ne yazacağını da duyurdu. Vive VR için Avrupa’da 899 avro, İngiltere’de 689 pound, Kanada’da 1149 Kanada doları, Japonya’da 111 bin 999 yen ödemek gerekiyor. HTC’nin fiyat açıkladığı ülkeler arasında Türkiye’nin bulunmadığını belirtmekte fayda var.

ABD ve diğer ülkelerdeki fiyatlar arasında karşılaştırma yapıldığında Vive VR’ın ABD dışındaki satış bedelinin biraz daha yüksek olduğu görülüyor. Mevcut kur oranlarına göre, Vive’ın İngiltere satış fiyatı 956 dolara tekabül ediyor. Avrupa ve Japonya için belirlenen fiyatların dolar cinsinden karşılığı ise 983 dolar. ABD ve diğer ülkeler arasındaki satış farkında vergi oranları ve Amerikan dolarının güçlü performansı önemli rol oynuyor.

HTC Vive VR, bugün Türkiye saatiyle 17:00 itibarıyla ön siparişe çıkacak. Sanal gerçeklik başlığının sevkiyatı süreci ise önümüzdeki nisan ayı itibarıyla başlayacak. Steam VR destekli sanal gerçeklik başlığının fiyatı rakibi Oculus Rift’ten yüksek olsa da, demoları karışılaştıranlar Vive’ın sunduğu deneyim sayesinde bir adım öne geçebileceğini belirtiyor.

Vive iki adet özel kontrol kumandasıyla da birlikte geliyor. İki Vive baz istasyonu ise sanal gerçeklik çevresinin kurulmasını sağlıyor. Set kutusundan Vive Link Box ve özel olarak hazırlanan kulaklıklar da çıkıyor. HTC, sanal gerçeklik başlığını satın alacaklara kuvvetli bir PC konfigürasyonuna sahip olmalarını da tavsiye ediyor.

İLGİLİ HABERLER