Teknoloji

Oculus Rift inceleme turu: Yeni VR başlığıyla ilgili yorumlar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oculus rift

Oculus’un sanal gerçeklik başlığı Rift’in son kullanıcılar için hazırlanan versiyonunun ön sipariş imkanından faydalananlara sevkiyatı başladı. Sanal gerçeklik başlığının piyasaya çıkmasıyla birlikte ürüne ilişkin ilk incelemeler de yayınlanıyor. Bu incelemelerde dikkat çeken bazı yorumları sizler için sıraladık.

Geride kalan yıllar içinde Oculus Rift’i deneme fırsatı bulanlar, sanal gerçeklik başlığının nihai versiyonda sunduğu en önemli özellik olan “sarmalayıcı deneyim” ile daha önceden haşır neşir olmuştu. Cihaz için hazırlanan ilk incelemelerde de, temel büyünün söz konusu deneyim olduğuna dikkat çekiliyor. Ars Technica sitesinden Kyle Orland, Rift’i bundan yaklaşık 10 yıl önce piyasaya çıkan ilk iPhone’a benzetiyor. Kameranın yetersizliğine ve uygulama mağazasının bulunmamasına gönderme yapan Orland, Rift’in eksiklerine rağmen devrim niteliğinde bir ürün olduğunu belirtiyor.

Oculus Rift’i inceleme fırsatı bulanlar, sanal gerçeklik başlığını incelemenin yeni bir oyun konsolunu incelemeye benzer olduğuna dikkat çekiyor. Ortada söylenecek çok şey olsa da, somut bir yorum yapabilmek için bir veya iki nesillik oyun ve uygulama çıkışını beklemek gerekiyor. Oculus’un ilk etapta, biraz da haklı olarak, sanal gerçeklik deneyimini pürüzsüz hâle getirmeye odaklandığı ifade ediliyor.

Oculus’un sanal gerçeklik için etkileyici bir platform oluşturduğuna dikkat çekilirken, bunun “mucizevi” bir donanım için iyi bir başlangıç noktası olduğu ifade edildi.

Polygon’dan Ben Kuchera; Rift’in gerçek gibi hissettiren şeylerin sınırlarını test ettiğini, tamamen kontrol altında olan dünyalarla nasıl etkileşime girildiğini gösterdiğini ve oyun deneyimi için yeni bir kapı açtığını belirtti ve sanal gerçeklik başlığının verdiği sözleri yerine getirdiğini dile getirdi.

Gizmodo’dan Mario Aguilar ise yaklaşık bir saat devam eden kutu açma ve çok sayıda kabloyu bağlama sürecinin ardından yazılım kurulumuna başlanabildiğine ve yazılım indirme işleminin 20 dakikada tamamlanabildiğine dikkat çekti. Söz konusu 20 dakikalık sürenin yeni sanal gerçeklik başlığıyla tanışmak için can atanlar için biraz hayal kırıklığı yaracak bir özellik olduğunu söylemek mümkün.

TechCrunch’tan Lucas Matney, Oculus Rift’in 10 yılın en heyecan verici ürünü olduğunu ifade ediyor. USA Today’den Edward C. Baig ise Oculus Rift kullanırken fiziksel gerçeklik algısının kaybolduğuna dikkat çekiyor. Sanal gerçeklik başlığını kullanırken yön tayin yeteneğini kaybettiğini ve önüne çıkan fiziksel nesnelere çarptığını söyleyen Baig, başkalarının da benzer problemler yaşadığına şahit olduğunu sözlerine ekledi.

The Wall Street Journal’dan Geoffrey A. Fowler ise Oculus Rift kullanıcılarının internet üzerinden arkadaşlarıyla oyun oynayabileceğini, ancak sanal gerçeklik başlığının henüz insanlarla iletişim kurmak için fazla yol sunmadığını ifade etti.

İLGİLİ HABERLER