DosyaManşetler

Google’ın 1 Nisan şakaları – 2015

Google Personal Search

Google her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Nisan ruhunu çeşitli şakalarla yaşatıyor. Arama devinin bu yıl şimdiye kadar keşfedilen 1 Nisan şakalarını aşağıda bir araya getirdik:

Google Fiber Dial-up Modu

Google gerçek hayata daha kolay şekilde geri dönmenizi sağlayacak şekilde yavaş internet hareketini destekliyor ve kullanıcılara 56k dial-up modemin sağladığı seviyedeki hızı sunuyor. Bu hız sayesinde internette gezinmekten, paylaşımda bulunmaktan sıkılacak ve gerçek hayata dönmek isteyeceksiniz.

Elgoog

elgoog-1-nisan-010415

 

Google, Google.com alan adının tersten yazılan versiyonu http://com.google adresini 1 Nisan şerefine açmış. Bu sayfaya girdiğinizde her şeyin ters olduğunu göreceksiniz, buna arama sonuçları, gösterilen görseller ve bilgi kartları da dahil.

Bu arada Google bu vesileyle ilk kez .google üst seviye alan adı uzantısını da değerlendirmiş oluyor.

Google Haritalar Pac-man

google-haritalar-pac-man-010415

Google Haritalar üzerinde Pac-man oynamak nasıl olurdu? Google Haritalar ekranında sol alt köşede bulunan Pac-man kutucuğuna tıklayarak baktığınız haritayı bir Pac-man oyun alanına dönüştürebilirsiniz. Üstelik bu oyun mobil cihazlarda da çalışıyor.

Google Panda

Google Panda olarak adlandırılan bir oyuncak Google’ın Asistan servisi gibi çalışıyor, sizin sesli şekilde sorduğunuz sorulara cevaplar veriyor. Google Panda’yı taşınabilir bir ürün olarak nitelendiriyor, koşu sırasında koltuk altında taşınabileceğini söylüyor. Ve Google’ın ses tanıma teknolojisinin yardımıyla herhangi bir soruyu da cevaplayabileceğini kaydediyor.

Tuşsuz klavye

Google Japonya ekibi yukarıdaki Panda oyuncağıyla sınırlı kalmayarak bir de tuşsuz klavye fikri ortaya atmış. Bir parti düdüğü gibi tasarlanan cihaz akıllı telefona Bluetooth üzerinden dil girişi yapmayı sağlıyor.

Ustalıkla hazırlanmış ve sanki gerçek bir ürünü anlatırmış gibi görünen bu videoya göre tuşsuz klavye, konuşmanın ya da elleri kullanmanın mümkün olmadığı durumlarda akıllı telefona metin girişi için kullanılabiliyor. Tek yapılması gereken parti düdüğünün üflenmesi oluyor.

#Chromeselfie

chrome-selfie-010415Chrome selfie olarak adlandırılan yeni bir seçenek Google Chrome’un mobil cihazlardaki versiyonunda yer alıyor ve internette gördüğünüz herhangi bir habere verdiğiniz tepkiyi cihazın ön kamerasını kullanarak çektiğiniz selfie fotoğrafla paylaşmanıza imkan sağlıyor. Eğer bugün Chrome’u açarsanız Chromeselfie özelliği ekranın alt kısmından size el sallayacak. Ayrıca menü içinden de Tepki paylaş seçeneğini takip ederek Chromeselfie özelliğini kullanabilirsiniz.

Smartbox

Google, Inbox adlı ürününün fiziksel posta işini de çözmesini istiyor olmalı. Şirketin yayınladığı videoda Smartbox olarak adlandırılan akıllı posta çözümünün gereksiz postaları nasıl dışarıda tuttuğu ve istenmeyen fiziksel postaları nasıl filtreden geçirdiği anlatılıyor. Sistem bir fiziksel posta geldiğinde telefonunuza bildirim bile gönderiyor.

Google, Smartbox servisini denemek isteyenleri [email protected] adresinden davetiye istemeye çağırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER