Teknoloji

Google Haritalar herhangi bir konumu Pac-Man için oyun alanına dönüştürüyor

google-haritalar-pac-man-010415

Google sayesinde yakın çevreler daha ilginç hâle geliyor. Google Haritalar için çıkan yeni bir özellik herhangi bir konumu Pac-Man için oyun alanına çeviriyor.

Kullanıcıların yapmaları gereken tek şey ekranın sol alt köşesinde yer alan yeni Pac-Man butonuna tıklamak. Bunu yaptığınızda karşınızda duran harita görüntüsü bir Pac-Man oyun alanına dönüşecek, caddeler ve sokaklar da oyunun oynandığı rotalar hâline gelecek. Google oyuna klasik müziği de eklemeyi unutmamış.

Aslında geçmişte çeşitli yazılımcılar benzer girişimlerde bulunmuştu, ancak Google Haritalar için Pac-Man’in bu versiyonu doğrudan Google’dan geliyor ve hatta mobil cihazlar da destekleniyor.

Google, Haritalar ve klasik video oyunlarını 1 Nisan zamanında ilk kez sunmuyor. Şirket geçen yıl bu zamanlarda da Pokemon’un yakalanmaya çalışıldığı bir oyunu harita aracı üzerinde oynama fırsatı sunmuştu.

Hemen şimdi Google Haritalar’a giderek Pac-Man için sunulan farklı oyun deneyimini yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu arada Google’ın destek sayfasında oynaması en zevkli yerlere dair ipuçları da bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER