Teknoloji

Gmail Akıllı Yazma özelliğini tüm Android cihazlara getiriyor

gmail akilli yazma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gmail Akıllı Yazma özelliği, Pixel 3 telefonlarıyla birlikte mobil cihazlara da gelmişti. Kullanıcıların e-posta yazma süreçlerini hızlandırmayı vadeden bu özellik, yakında tüm Android cihazlarda yerini alacak. Cihaz sahiplerinin yazı alışkanlıklarını ve dillerini izleyen Gmail, sık kullanılan kelime ve kalıpları da dikkate alarak kelime önerileri sunuyor. Akıllı Yazma, Android cihazlara sunucu üzerinden dağıtılan bir güncellemeyle ulaştırılıyor gibi görünüyor.

Farklı Google ürünlerinde test edilen Akıllı Yazma, ilk olarak Gmail’in masaüstü versiyonunda kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bir süre sonra farklı G Suite ürünlerinde de bu özellik denenmişti. Özelliğin mobil cihazlara geçişi ise ekim ayında Pixel 3 telefonlarıyla birlikte olmuştu. Diğer Android kullanıcıları ise şimdiye kadar Akıllı Yazma’dan yararlanamamıştı.

Gmail Akıllı Yazma özelliğinin gelişi, güncellemenin geldiği cihazlarda Gmail uygulamasında açılan bir pencereyle kullanıcılara bildiriliyor. Akıllı Yazma özelliğinin hâlihazırda Türkçe desteği sunmadığını belirtmekte de fayda var.

İLGİLİ HABERLER