Teknoloji

Giyilebilir ürün satışlarında 2022’nin son üç ayında büyük düşüş yaşandı

apple watch se 2. nesil inceleme

Araştırma şirketi Canalys tarafından hazırlanan rapor, küresel giyilebilir ürün pazarının 2022’nin son çeyreğindeki ve yıl genelindeki durumuna ışık tutuyor. Rapor, yılın son içinde 50 milyon ürün satıldığını gösteriyor. Bu da yıllık bazda yüzde 18’lik bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor. Söz konusu oranın ölçümlerin yapılmaya başlamasından bu yana kaydedilen en büyük düşüş oranı olduğunu belirtmekte fayda var.

Pazarın zirvesinde bulunan beş üretici olan Apple, Xiaomi, Huawei, Samsung ve Google’ın 2022’nin son çeyreğindeki satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre geriledi. Yıllık bazda bakıldığında ise sadece Apple satışlarını artırmayı başardı.

Canalys’in raporunda dördüncü çeyrekteki zorlu makroekonomik ortamın yaşanan düşüşün ana nedeni olduğu belirtildi. iPhone sahiplerinin doğal tercihi olan Apple Watch sayesinde Apple zirvede kalmayı başarırken; Google da Pixel Watch sayesinde ikinci sıraya yerleşti. Bu noktada Google’ın çatısı altındaki Fitbit’in satışlarının yüzde 25 oranında düştüğünü belirtmekte fayda var.

giyilebilir ürün pazarı

Giyilebilir ürün pazarı 2023’te yüzde 2 oranında büyüyebilir

Canalys giyilebilir ürün pazarını üç farklı kategori altında değerlendiriyor. Bu kategoriler standart bileklik, standart saat ve akıllı saat olarak sıralanıyor. Söz konusu kategoriler arasındaki farklar her cihazda giderek bulanıklaşıyor. Standart bileklik satışlarının azalması, akıllı telefon satışlarının ise yüzde 10 oranında artması öngörülüyor. Pazarın 2023’te yüzde 2 oranında büyümesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER