Teknoloji

Getir Çarşı ile mahalledeki kasap ve manavdan alışveriş imkanı

getir çarşı

Geçtiğimiz günlerde aldığı yatırımla bir “unicorn” hâline gelen Getir, yeni hizmetini duyurdu. Şimdiye kadar ana hizmet kolu Getir’in dışında Getir Yemek online yemek siparişi ve Getir Büyük market siparişi hizmetlerini veren uygulama, Getir Çarşı ile birlikte yakın çevredeki kasap, manav ve bunun gibi işletmelerden de alışveriş imkanını sunacak.

Bugün itibarıyla kayıtları açılan ve İstanbul’da faaliyete geçeceği belirtilen GetirÇarşı, ilk etapta 300 kişilik bir ekiple hizmet verecek. Mahalle kültürünü geliştirmeyi amaçlayan bu hizmetin Getir’in faaliyet gösterdiği diğer şehirlere ve hatta yurt dışına da taşınması planlanıyor. Getir Çarşı üzerinden mahallenizdeki kasap, bakkal, fırın, manav ya da benzeri esnaflardan alışveriş yapabileceksiniz. Yeni hizmet için ilk etapta 300 kişi istihdam edildi.

Getir’in belirttiğine göre, kendi kuryeleri bulunan esnaftan 30 Haziran’a kadar herhangi bir komisyon alınmayacak. Bu tarihten sonra komisyon oranları belirlenecek. Bugüne kadar sadece kendi depolarındaki ürünlerin teslimatını yapan Getir, Çarşı hizmeti aracılığıyla bundan sonra mahalle esnafından da teslimat yapacak.

16 Nisan itibarıyla işletme kaydı almaya başlayacak olan GetirÇarşı, çok yakında Getir kullanıcılarıyla buluşacak. Üye olmak isteyen işletmeler,Getir uygulaması üzerindeki linkten pratik başvuru formunu doldurabilecekler. Hizmet kapsamında manav, kasap, yufkacı, fırın, balıkçı, çiçekçi, pastane, nalbur, aktar, kırtasiye, züccaciye ve kitapevleri gibi işletmeler sisteme dahil olabilecek.

Getir kullanıcılarının GetirÇarşı üzerinden mahallelerindeki işletmelerden vereceği  siparişler, işletmelerin teslimat hizmetiyle ya da ‘Getir Getirsin’ seçeneği ile 30-45 dakika arasında kapılarına ulaşacak.

İLGİLİ HABERLER