Teknoloji

Garmin’in navigasyon uygulamaları ASUS’un Android cihazlarına özel olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Garmin-ASUS ayrılığıyla ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. ASUS, Garmin’in navigasyon ve lokasyon bazlı servislerini Android’li akıllı telefonlarında kullanmak için ayrıcalık edinmiş. Garmin navigasyon markasının da bu Android’li cihazların arkasına basılması planlanıyormuş.

ASUS’un kendi markasını barındıran bu cihazları önümüzdeki Ocak ayında satışa sunması bekleniyor. DigiTimes’a göre bu modellerin arasında 3D oyun desteklileri ve ASUS’un e-kitap okuyucuları ve tabletleriyle bağlantı kurabilenler de yer alıyor. Garmin cephesinden olaya bakacak olursak, şirketin resmi blogunda navigasyon ve diğer uygulamaların “bilinen uygulama mağazaları” üzerinden sunularak mobil uygulama ve cihaz geliştirme çalışmalarının genişletileceği belirtiliyor. DigiTimes’a göre Garmin’in uygulamalarını Apple’ın iTunes App Store ve RIM’in App World gibi mobil uygulama mağazalarında görebiliriz.

Özetleyecek olursak, Garmin ve ASUS hâla iki iyi arkadaş. Ancak istedikleri gibi takılmakta da özgürler. İkisini birbirine bağlayan çok sıkı bağlar artık bulunmuyor diyebiliriz.

İlgili – Garmin
İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER