Teknoloji

Garmin Vivomove Sport ile eski ve yeniyi buluşturuyor

garmin vivomove sport

Garmin CES 2022’de Venu 2 Plus‘ın yanı sıra Vivomove Sport adını taşıyan saatini de gözler önüne çıkardı. Geleneksel saatlere daha yakın bir yerde duran Vivomove Sport, bazı fitness özelliklerini de barındırıyor. Garmin, Vivomove serisine 2017 çıkışlı Vivomove HR’dan bu yana yeni bir ürün eklememişti.

Garmin, Vivomove Sport’u “hibrit akıllı saat” olarak tanımlıyor. Klasik saat görünümüne ve özelliklerine sahip olan Vivomove Sport’un ekranın alt kısmında gizli bir dokunmatik alan bulunuyor. Bu alanın varlığı Vivomove Sport’u “hibrit” kılan unsurlardan biri oluyor.

Vivomove Sport için üç farklı kasa ve kayış rengi seçeneği sunuluyor. Tercih edilen renge göre saatin görünümü klasik veya sportif olarak değişiyor. Ancak akıllı özellikleri Vivomove Sport’u standart bir saatin üstüne koyuyor.

Vivomove Sport kandaki oksijen seviyesini ölçebiliyor, kalp atış hızı seviyesini sürekli olarak takip edebiliyor. Stres ölçümü ve uyku takibi de saatin özellikleri arasında bulunuyor. BodyBattery özelliği ise kullanıcıların verdiği girdi ve çıktılar doğrultusunda vücudun mevcut enerji seviyesini ölçmeye yardımcı oluyor.

Saatte adından anlaşılabileceği üzere spor odaklı başka özellikler de mevcut. Bu özellikler GPS desteğinden yararlansa da, saatte yerleşik GPS bulunmadığı için bağlı telefonu da yakında tutmak gerekiyor.

Garmin’den verilen bilgiye göre; akıllı özellikler aktifken beş gün olan pil ömrü, bunlar devredışı bırakıldığında altı güne çıkıyor.

Garmin Vivomove Sport, yurt dışında 180 dolar karşılığında satışa sunuldu. Tablet için siyah, beyaz, kahverengi ve yeşil olmak üzere dört renk seçeneği mevcut.

İLGİLİ HABERLER