Manşetler

Galeri: Apple Watch için hazırlanmış uygulamalar

Apple dün San Francisco’da gerçekleştirdiği Spring Forward etkinliğiyle birlikte Apple Watch ile ilgili geride kalan soru işaretlerini de giderdi, fiyat bilgilerini ve piyasaya çıkış tarihini açıkladı. Bununla birlikte iPhone ve iPad’lerle aynı renkleri taşıyan ve altın renk seçeneği de bulunan MacBook da etkinliğin yıldızları arasında yer aldı.

Apple Watch uygulamaları hakkında verilen bilgiler çok fazla öne çıkarılmadı. Apple yöneticileri sahnede Uber ve Shazam gibi uygulamaların Apple Watch ile nasıl çalıştığını gösterdiler, ancak etkinliğin hemen ardından Apple’ın web sitesinde Apple Watch gelecek ay satışa çıktığında kullanılabilecek uygulamalar ve Apple Watch ile yapılabilecek her şey ile ilgili bütün bilgiler yerini aldı.

Evernote’dan Instagram’a kadar farklı birçok uygulama ile Apple Watch deneyimini daha da zenginleştirmek mümkün olacak. Bu arada geliştiriciler son birkaç aydır iOS uygulamalarını Apple Watch ile uyumlu hâle getirmek için çalışıyor. Bu, Apple Watch’un piyasaya çıkacağı 24 Nisan tarihine kadar daha fazla akıllı saat uyumlu uygulamayı görebileceğimiz anlamına geliyor.

Aşağıdaki galeride 50’den fazla çıkışa hazır Apple Watch uygulamasının ekran görüntüsü bulunuyor. Apple, iPhone’dan erişilebilecek Watch App Store’dan birçok saat uyumlu uygulamanın indirilebileceğini kaydetti, ayrıca Watch’a özel uygulamalar da saate doğrudan yüklenebilecek.

İLGİLİ HABERLER