Manşetler

Samsung Display Galaxy Z Fold 5’te görülmesi muhtemel 360 derece katlanabilir ekranını gösterdi

samsung galaxy z fold 5 katlanabilir ekran

Samsung, “360 derece” olarak nitelendirdiği, katlanabilir telefonlarını yeni bir tarafa yöneltebilecek yeni bir prototip ekranını gösterdi. Şirketin ekranlarını üreten iştiraki Samsung Display, CES 2023‘te yeni prototip ekranı ve menteşeyi sergiledi. Şirket sözcüsü John Lucas’tan The Verge sitesine gönderilen açıklamada, “Flex In & Out” ekranın 360 derece dönebildiğini, yani içe ve dışa doğru katlanabileceğini belirtiliyor.

Öte yandan bu 360 derece katlanabilir ekran, önemli ölçüde daha az görünür bir kırışık oluşturduğu varsayılan farklı bir menteşe tasarımıyla birlikte geliyor. Bunun nedeni, “su damlası menteşesinin” ekranın içe doğru katlandığında su damlası gibi daha gevşek bir şekil oluşturmasına izin vermesidir. Ayrıca bu daha incelikli menteşe ekrana daha az baskı uygular.

samsung galaxy z fold 5 katlanabilir ekran

Aslında Samsung Display, her yöne katlanabilen tasarımı benimseyen “Flex In & Out” prototipini ilk kez göstermiyor. Tom’s Guide’ın bildirdiğine göre, 2021’de Güney Kore’de düzenlenen Uluslararası Bilgi Ekranları Toplantısı’nda (IMID) bir “Flex In & Out” ekranı da görüldü. Bununla birlikte, orada yaklaşım farklıydı ve ekran, birden çok segmentle bir “S” harfi biçiminde katlanıyordu. Ağustos 2022’de piyasaya sürülen Galaxy Z Fold 4‘te de, Samsung’un Fold serisi hâlâ yalnızca tek yönde düz katlanan ekranlar kullanıyor.

samsung galaxy z fold 5 katlanabilir ekran

Her ne olursa olsun, yeni ekranın bu yılın ortalarında tanıtılmasını beklediğimiz Samsung Galaxy Z Fold 5’te görünmesi mümkündür. Söylentiler, benzer bir menteşe tasarımı sayesinde cihazın daha az görünür bir kırışıklığa sahip olabileceğini öne sürüyor.

Yeni tasarım, Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4’ün ekranlarında belirgin bir kırışık oluşturan ve bazılarının kusurlu “U” olarak nitelendirdiği menteşesini düzeltebilir. Ayrıca yeni menteşe Galaxy Z Fold 5’i, Oppo Find N2 ve üçüncü nesil Motorola Razr gibi daha az belirgin kırışıklara sahip katlanabilir akıllı telefon rakiplerine daha benzer hâle getirecektir.

samsung galaxy z fold 5 katlanabilir ekran

Samsung’un Z Fold 5’i ne zaman piyasaya süreceği henüz bilinmiyor, ancak şirketin bu telefonu önümüzdeki ağustos ayında Galaxy Z Flip 5 ile birlikte piyasaya sürmesini bekliyoruz. Bu arada şu anda tüm gözler, Samsung’un 1 Şubat’ta gerçekleşecek Galaxy Unpacked etkinliğinde piyasaya süreceği yeni Samsung Galaxy S23 serisine çevrilmiş şekilde bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER