Manşetler

Oppo’nun yeni katlanabilir telefonları Find N2 ve Find N2 Flip tanıtıldı

oppo find n2 oppo find n3

Oppo’nun en yeni katlanabilir ekranlı telefonları Oppo Find N2 ve Find N2 Flip uzun süredir devam eden söylentilerin ardından resmen gözler önüne çıktı. Find N2 geçtiğimiz yıl tanıtılan Find N’den bayrağı devralırken, Find N2 Flip de Galaxy Z Flip 4 gibi telefonlarla rekabet edecek.

Oppo Find N2

Find N2 selefi Find N’e kıyasla çok az da olsa daha dar bir telefon. Find N’de 73 mm olan genişlik, Find N2’de 72.6 mm’ye iniyor. Geliştirilmiş bir menteşe mekanizmasıyla gelen telefon tartıda 233 gram çekiyor. Telefonun kalınlığı ekran katlıyken 14.6 mm, kapalıyken ise 7.4 mm.

Telefonun anodize metal çerçevesini üç farklı arka panel seçeneği tamamlıyor. Bunlardan birinde mat beyaz, birinde ise yeşil cam arka paneller mevcut. Üçüncü seçenekte ise siyah suni deri arka panel kullanıcıları bekliyor.

oppo find n2

Oppo ikinci nesil Flexion menteşeye özellikle dikkat çekiyor. Menteşedeki parça sayısı 138’den 130’a iniyor. Menteşede kullanılan karbon fiber ve başka ekstra dayanıklı alaşımlar, telefonun hafiflemesini de mümkün kılıyor.

oppo find n2

Yeni menteşe tasarımı sayesinde Oppo Find N2’de ekran kırışıklığı yüzde 67 oranında azalıyor ve daha az görünür hâle geliyor. Menteşe 45 ila 125 derece arasında açılarla kullanım imkanı sunuyor.

oppo find n2

Find N2 yeni bir kapak ekranıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu ekran 17.7:9 görüntü oranına sahip. Oppo çerçeveyi daralttığı için telefonun da daralması mümkün hâle geliyor. 5.54 inç büyüklüğündeki kapak ekranının yenileme hızı 120 Hz. Maksimum parlaklık seviyesi 1350 nit olan ekran Gorilla Glass Victus camla korunuyor.

Katlanabilir iç ekranın büyüklüğünde bir değişiklik söz konusu değil. 7.1 inç ekranın görüntü oranı 9.6:9. LPTO panelin yenileme hızı ise 1 ila 120 Hz arasında değişiyor. Oppo Find N2’nin her iki ekranının da dokunuş örnekleme hızı 480 Hz. Katlanabilir iç ekranda maksimum parlaklık seviyesi 1550 nite çıkıyor. Ekranda HDR10+ desteği de mevcut.

oppo find n2

Oppo Find N2 üç arka kamera ve iki ön kamerayla geliyor. Ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX 890 sensör üstleniyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera ve 32 megapiksel telefoto kamera sistemi tamamlıyor.

Hem katlanabilir ekranda hem de kapak ekranında 32 megapiksel çözünürlüklü ön kamera mevcut. Kamera sistemini Hasselblad ile geliştiren Oppo, MariSilicon X işlemcisine de telefonda yer veriyor.

Find N2 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4250 mAh kapasiteli pilinden alıyor. 67W şarj desteği sayesinde 10 dakika içinde pilin doluluk oranı yüzde 37’ye ulaşıyor. Tam şarj içinse 42 dakikaya ihtiyaç duyuluyor.

oppo find n2

Katlanabilir telefon Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciye sahip. Bu işlemciye 12 veya 16 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanı seçenekleri ise 256 ve 512 GB. Akıllı telefon kutusundan Android 13 ve ColorOS 13 ile çıkıyor.

Oppo Find N2 ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. Telefonun fiyatı konusunda bilgi verilmezken, Çin dışında piyasaya sürülüp sürülmeyeceği de belirsizliğini koruyor.

Oppo Find N2 Flip

Find N2 Flip, Oppo’nun “istiridye kabuğu” tasarımına sahip ilk katlanabilir telefonu. Akıllı telefon 3.2 inç büyüklüğündeki kapak ekranıyla Samsung Galaxy Z Flip 4 ve Motorola Razr gibi rakiplerinden ayrışacak gibi görünüyor.

6.8 inç büyüklüğündeki katlanabilir AMOLED panelin yenileme hızı 120 Hz. Find N2 Flip’in kalbinde MediaTek Dimensity 9000 Plus işlemci bulunuyor.

50 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Ön kameranın çözünürlüğü ise 32 megapiksel. MariSilicon X görüntü işlemcisi de Find N2 Flip’te mevcut. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 44W şarj desteğine sahip 4400 mAh pil veriyor.

Oppo Find N2 Flip Çin dışında da satışa sunulacak. Ancak telefonun çıkış tarihi ve fiyatı konusunda bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER