Teknoloji

En yeni Galaxy Z Flip 5 sızıntısı öncekileri doğruluyor

galaxy z flip 5

Samsung’un yeni katlanabilir telefonlarından Galaxy Z Flip 5, temmuz ayının son haftasında resmiyet kazanacak. Sızıntılar sayesinde Z Flip 5 hakkında şimdiden bir şey söylemek mümkün oluyor. Bunların en yenisi duyumcu Yogesh Brar tarafından paylaşıldı. Katlanabilir telefon kapak ekranı ve işlemcisi dışında selefinden pek fazla uzaklaşmayacak gibi görünüyor.

Z Flip 5’in 3.4 inç büyüklüğünde 748 x 720 piksel çözünürlüklü bir kapak ekranıyla gelmesi bekleniyor. Çift kameranın da ekranın üst köşesine yerleştirileceği belirtiliyor. Hazırlanan görsellere bakıldığında, Z Flip 5’in çentikli bir ekrana sahip olacağı anlaşılıyor.

Brar tarafından paylaşılan diğer teknik özellikler, geçmiş sızıntıları doğrular nitelikte. Z Flip 5, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemci sayesinde Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcili rakipleri Motorola Razr 40 Ultra ve Vivo X Fold’un önüne geçiyor. Bu Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin Galaxy telefonlar için optimize edilmiş daha hızlı versiyon olması bekleniyor.

galaxy z flip 5

Z Flip 5’in de tıpkı selefi gibi 25W şarj destekli 3700 mAh pille gelmesi bekleniyor. Snapdragon 8 Gen 2’nin varlığının pil ömrüne nasıl bir etki yapacağı konusunda ise şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.

Galaxy Z Flip 5 Snapdragon 8 Gen 2 ile gelecek

Kamera tarafında da bir değişiklik beklenmiyor. Telefonun arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü iki kameranın bulunacağı söyleniyor. Snapdragon 8 Gen 2’ye 8 GB RAM’in eşlik edeceği, depolama alanı içinse 128 ve 256 GB olmak üzere iki seçeneğin sunulması bekleniyor. Android 13 ve One UI 5.1 ile kutusundan çıkmasına kesin gözüyle bakılan telefonda DeX desteğinin olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Galaxy Z Flip 5’in ABD’deki başlangıç fiyatının 1000 dolar olması da öngörülenler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER