Teknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 5’in kapak ekranının sorunlarını düzeltiyor

galaxy z flip 5 inceleme

Samsung Galaxy Z Flip 5‘in en önemli yeniliği olarak büyüyen kapak ekranı ön plana çıkmıştı. Seleflerindekine kıyasla çok daha işlevsel hâle gelen kapak ekranında kullanıcıların karşılaştığı bazı sorunlar, Samsung tarafından Z Flip 5’in yerleşik uygulamalarından biri için hazırlanan en yeni güncelleme ile çözüme kavuşuyor.

Sürekli Açık Ekran uygulamasını güncelleyen Samsung, kullanıcıları rahatsız eden iki noktayı düzeltiyor. Öncelikle bilgilendirici/grafik tarzda saat kullananlar için görünüm uluslararası dolaşımda olsalar bile değişmeyecek. Yani yurt dışında olsanız bile ayarladığınız görünüm değişmeyecek. Güncelleme öncesinde ülkesinin dışına çıkanların saat görünümünde yaptığı özelleştirmeler sıfırlanabiliyordu.

Samsung, kapak ekranının kullanımındaki bellek sorunlarına da çözüm getiriyor. Güney Koreli şirket, Z Flip 5’in Sürekli Açık Ekran uygulamasının yanı sıra Good Lock uygulamasındaki sorunları da düzeltiyor. Z Flip 5 sahipleri her iki uygulamayı da Galaxy Store üzerinden güncelleyebilir.

Galaxy Z Flip 5 üç alanda büyük aşama kaydediyor

Galaxy Z Flip 5, üç önemli yeniliğiyle selefi Z Flip 4’e göre büyük bir aşama kaydediyor: Yenilenen menteşe yapısı, büyüyen kapak ekranı ve Snapdragon 8 Gen 2. Yenilenen menteşesi sayesinde katlandığında arada sıfır boşluğun olması, katlanabilir ekranın tozu toplamasını engelliyor. Büyüyen kapak ekranı sayesinde ise telefonu kapalı durumdayken daha sık kullanacaksınız. Snapdragon 8 Gen 2 ise, Z Flip 5’ten bir amiral gemisi telefonu performansını almayı mümkün kılıyor. Diğer alanlarda çok büyük ilerlemeler yok, ancak bu durum Galaxy Z Flip 5’in Samsung’un şimdiye kadarki en iyi katlanabilir telefonu olmasına herhangi bir gölge düşürmüyor.

İLGİLİ HABERLER