Teknoloji

Galaxy AI’ı S23 serisine, Z Fold 5 ve Z Flip 5’e getirecek One UI 6.1 güncellemesi dağıtıma çıkıyor

galaxy ai

Samsung’un yapay zeka destekli büyük One UI 6.1 güncellemesi, geçen yılın amiral gemisi telefonlarına çok yakında gelecek. Şirket, ocak ayında Galaxy S24, S24+ ve S24 Ultra ile sunulan tüm AI özelliklerinin Galaxy S23, S23+, S23 Ultra, S23 FE, Z Flip 5 ve Z Fold 5’e de geleceğini daha önce duyurmuştu.

Bu güncellemenin 28 Mart’ta yani önümüzdeki perşembe günü yayınlanması planlanıyor. Dağıtım aynı gün dünya çapında başlamayabilir, ancak yukarıda bahsedilen cihazların sahipleri tarafından alınan bildirimlerin de gösterdiği gibi, en azından birkaç bölgede gerçekleşecek gibi görünüyor.

Samsung’un Güney Kore ofisi geçtiğimiz hafta 28 Mart tarihini açıklamıştı. Tarih konusunda bir doğrulama da şirketin Çin ofisinden geldi. Şirketin topluluk forumlarında da 28 Mart tarihi yeniden zikredilirken, S23 FE’nin de ilk güncelleme dalgasının parçalarından biri olacağı hatırlatıldı. Samsung şimdiye kadar FE modellerini biraz daha geç güncellemeyi tercih ediyordu.

Galaxy AI nisan ayında tüm uyumlu cihazlara ulaşabilir

Güncelleme dağıtımlarının işleyişi göz önüne alındığında One UI 6.1’in dünya genelindeki tüm uyumlu cihazlara ulaştırılması nisan ayını bulabilir. Ancak sürecin bu hafta içinde başlayacağı artık kesin görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER