Manşetler

Galaxy Z Flip 4 rafine tasarım ve özelliklerle tanıtıldı

galaxy z flip 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un katlanabilir telefon portföyünün iki parçasından biri olan Z Flip serisinin en yeni üyesi Galaxy Z Flip 4 resmiyet kazandı. Katlanabilir ekranlı telefon ilk bakışta Z Flip 3‘le aynı görünse de, dikkatli bakıldığında Samsung’un bir çok alanda önemli iyileştirmeler yaptığı hemen fark ediliyor.

Samsung Galaxy Z Flip 4’ün de tıpkı Z Fold 4 gibi “S22 kıvrımlarına” sahip olduğunu vurguluyor. Bu ifade, S22 serisinin tasarımından bazı unsurların Z Flip 4’e aktarıldığı anlamına geliyor. Menteşeyi incelten ancak daha dayanıklı hâle getiren Samsung, 6.7 inç katlanabilir ekranı değiştirmese de, ekran çerçevelerini de küçültmüş. Ağırlıkta ise geçtiğimiz yıla kıyasla küçük bir artış söz konusu. Z Flip 3’te 183 gram olan ağırlık Z Flip 4’te 187 grama çıkıyor.

Telefonun hem arka hem de ön panelini Corning Gorilla Glass Victus+ cam koruyor. Bu da dayanıklılığın geçen seneye göre arttığı anlamına geliyor. Galaxy Z Flip 4, IPX8 suya dayanıklılık sertifikasına sahip.

Galaxy Z Flip 4 ekran özellikleri

Z Flip 4’ün 6.7 inç büyüklüğündeki katlanabilir ekranının yenileme hızı 120 Hz. Dynamic AMOLED 2X panelin kullanıldığı bu ekran 2640 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Ekranın genel kalitesi ise oldukça yüksek. Hem yazılar hem de görüntüler tatmin edici bir netlikte ve keskinlikte görülüyor. Ekranın menteşe bölümündeki kırışıklık ise biraz daha az fark edilir hâle gelmiş durumda.

samsung galaxy z flip 4

Özellikle tam karşıdan bakıldığında bu kırışıklığı görmek oldukça zorlaşıyor. Sadece düz beyaz fonlarda kırışıklık kendisini daha belirgin şekilde belli ediyor. Ancak beyaz fonun üstünde yazı vesaire olması durumunda da bir problem yaşanmıyor. Z Flip 4’ün katlanabilir ekranında gezinmek oldukça konforlu. Kaydırma, tıklatma gibi standart hareketler rahatlıkla yapılıyor. Ekranın sertliğinin de kullanım konusunda bir güven sağladığını belirtmek gerekiyor.

Z Flip 4’ün kapak ekranı yine 1.9 inç büyüklüğünde. Super AMOLED panelin tercih edildiği bu ekranın yenileme hızı ise 60 Hz. Samsung Z Flip 4’te de kapak ekranında yine kullanıcılara çeşitli işlevler sunuyor. Telefona gelen bildirimleri hızlı şekilde görmeyi sağlayan bu ekran üzerinden 3 kişiyi hızlı şekilde aramak mümkün oluyor.

Kapak ekranında daha fazla kişiselleştirmeyi mümkün kılan Samsung’un sunduğu bir diğer özellik ise kullanıcıların kendilerine gelen mesajları kapak ekranı üzerinden yanıtlayabilmesi. Bunun için bir platform kısıtlaması bulunmuyor. SMS’ler, WhatsApp veya Instagram mesajları bu şekilde cevaplanabiliyor. Cevaplar için önceden hazırlanmış kalıplardan birini seçmek veya sesle mesaj dikte ettirmek mümkün oluyor.

Z Flip 4’ün kapak ekranında video da izlenebiliyor. Ancak bunun için bir sınırlama söz konusu. Bu ekranda izlenecek videoların büyüklüğünün 100 MB’ı, sürelerinin de 15 saniyeyi geçmemesi gerekiyor. Kapak ekranının en işlevsel yönlerinden birisi de selfie çekerken kullanılabilmesi. Kapak ekranından yardım alarak portre modunda bile selfie kareleri yakalanabiliyor.

samsung galaxy z flip 4

Kamera tarafında ilk bakışta Samsung bir değişiklik yapmamış görünüyor. Yine hem ana kamera hem de ultra geniş açılı kameranın çözünürlüğü 12 megapiksel. Ancak Samsung piksel büyüklüğünün artırılması sayesinde Z Flip 4 ile Z Flip 3’e kıyasla çok daha kaliteli fotoğraflar yakalamanın mümkün olacağını belirtiyor. Telefonun arka kamerasıyla 4K video kaydı yapılabiliyor. Ön taraftaki 10 megapiksel çözünürlüklü kamerada da bir değişiklik söz konusu değil.

Z Fold 4’te arka kamera tasarımını daha belirgin hâle getiren Samsung, benzer bir işlemi Z Flip 4’e de uyguluyor. Z Flip 4’te de arka kamera çıkıntılarının büyüdüğü göze çarpıyor. Bunun kullanıcı deneyimine farklı bir anlamda daha olumlu etki ettiği söylenebilir.

Z Flip 3 kullananları en çok korkutan konulardan birisi telefonun arka panelinin yüzeye tutunma konusunda sıkıntı yaşamasıydı. Z Flip 4’te hem kamera çıkıntısının büyütülmesi hem de arka panel kaplamasının matlaştırılması sayesinde telefon yüzeye daha iyi tutunuyor. Z Flip 4’ü cepte ve elde taşımanın da çok rahat olduğunu belirtmek gerekiyor.

Galaxy Z Flip 4 kamera özellikleri

Galaxy Z Flip 4’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 128 GB. Snapdragon 8 Plus Gen 1’in yüksek performansı zaten biliniyor. Bu işlemciye eşlik eden 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanının da pek çok kullanıcı için yeterli olacağı rahatlıkla söylenebilir.

samsung galaxy z flip 4

Galaxy Z Flip 4’ün gelişim getirdiği en önemli noktalardan birisi de pil. Z Flip 3’te 3300 mAh olan pil kapasitesi Z Flip 4’te 3700 mAh’e çıkıyor. Hem pil kapasitesinin artması hem de Snapdragon 8 Plus Gen 1’in daha verimli çalışması sayesinde pil performansında yüzde 22 oranında bir iyileştirme sağlanıyor. Buna ek olarak, grafit kaplama soğutma sistemini Z Flip 4’e getiren Samsung bu sayede telefonun kablolu şarj hızını da 25W’a çıkardı. Bu hız Z Flip 3’te 10W idi. Katlanabilir telefonun kutusundan sadece USB-C kablosu çıkıyor.

Galaxy Z Flip 4, Dolby Atmos sertifikalı stereo hoparlörlere sahip. Parmak izi tarayıcısı yine kenardaki güç butonuna yerleştirilmiş. Buna ek olarak telefonda yüz tanıma özelliği de mevcut. Telefonun renk seçenekleri ise Bora Mor, Grafit, Pembe Altın ve Mavi olarak sıralanıyor.

Yazılım tarafında ise Android 12’yi One UI 4 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Samsung markalı telefonları kullananları Z Flip 4’te de aşina oldukları bir kullanıcı deneyimi bekliyor. Samsung’un uygulamalarının yanı sıra Google ve Microsoft’un uygulamaları da telefonda hazır bulunuyor.

Samsung Galaxy Z Flip 4, selefinden aldığı bayrağı daha ileriye taşımayı başaran bir telefon olarak tanımlanabilir. Pil performansının geliştirilmesi yenilikler arasında göze çarparken, Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcinin varlığı da yüksek performansın önünü açıyor. Genel algı Z Flip 4’ün tasarımı itibarıyla kadınlara hitap eden bir telefon olduğu yönünde olsa da, cebinde kolay taşıyabileceği bir telefon isteyen herkes Z Flip 4’le mutlu olacaktır.

Galaxy Z Flip 4 bugün ön satışa açılıyor

Samsung Galaxy Z Flip 4, Bora Purple, Graphite, Pink Gold ve Blue gibi yeni renkleriyle satışa sunuluyor. Galaxy Z Flip 4, 10 Ağustos’tan itibaren ön siparişe açılacak olup, 9 Eylül itibarıyla Samsung mağazalarında yerini alacak.

Galaxy Z Flip 4 için ön sipariş veren müşteriler ayrıca, 51 ülkede Samsung uzman desteğiyle düşmelere veya ekran kırılmalarına karşı koruma sağlayan, bir yıllık ücretsiz Samsung Care+ hizmetinden de faydalanabilecek.

İLGİLİ HABERLER