Teknoloji

Galaxy S9 daha güvenilir bir yüz tanıma teknolojisi taşıyabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s9Samsung’un  yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S9, 25 Şubat’ta resmen gözler önüne çıkacak. Geri sayımda kalan gün sayısı azalmaya devam ederken, Samsung da telefonda bulunması muhtemel özellikler hakkında bazı ipuçları veriyor. Bu ipuçlarından bir tanesi, telefonda gelişmiş bir yüz tanıma teknolojisinin bulunacağını gösteriyor.

SamCentral sitesinde yer alan habere göre, S8 için hazırlanan Android Oreo betasında “Akıllı Tarama” adını taşıyan gizlenmiş bir özellik bulunuyor. Bu özelliğin hem kamera tabanlı yüz tanıma teknolojisini hem de iris tarayıcısını eş zamanlı olarak kullandığı ve ortaya hem daha güvenli hem de daha doğru sonuçlar çıkardığı belirtiliyor. Bu teknolojinin özellikle çok düşük ve çok parlak ışık altında iyi sonuçlar verdiğine dikkat çekiliyor. S8 ve Note 8’deki iris tarayıcısı biraz fazla “titiz” çalıştığı için Samsung’un yeni teknolojisi kullanıcılara çok daha fazla yardımcı olabilir.

Özelliğin nasıl işleyeceği konusunda şu an için kesin ifadeler kullanmak ise pek mümkün değil. SamCentral tarafından yayınlanan videoya göre, özellik hem iris tarayıcısını hem de kamerayı koşullardan bağımsız olarak kullanıyor. Ancak bu iki bileşenin ortak mı çalıştığı, yoksa birbirlerini mi yedeklediği sorusuna yanıt vermiyor. Örneğin, akşamları iris tarayıcısının öncelik kazanması muhtemel görünüyor.

Akıllı Tarama Galaxy S9 dışındaki telefonlarda da kullanılabilir mi?

Samsung’un sessizliği, Akıllı Tarama özelliğinin öncelikli olarak Galaxy S9 ile kullanıcıların karşısına çıkma ihtimalini artırıyor. Ancak özelliğin izinin Android Oreo betasında görülmesi, Galaxy S8 ve Note 8 sahiplerinin de bu özellikten yararlanabileceği anlamına geliyor. Yine de, bu konuda kesin bir şey söylemek için Android Oreo güncellemesinin son sürümlerinin bu telefonlara gelişini beklemek gerekiyor. S9’un barındırdığı bileşenler itibarıyla Akıllı Tarama’yı daha hızlı biçimde sunması ihtimali de kuvvetli görünüyor.

İLGİLİ HABERLER