Teknoloji

Samsung Galaxy S9’da microSD kart desteği bulunmayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy s9Samsung Galaxy S9, 2018’de tanıtılacak ilk amiral gemisi telefonlardan biri olacak gibi görünüyor. Akıllı telefona ilişkin dedikodulara da sürekli olarak yenileri ekleniyor. Söz konusu dedikodular, telefonun muhtemel özellikleri hakkında da önemli ipuçları veriyor. Bu dedikodulardan birine göre, Samsung’un yeni telefonlarında microSD kart desteği sunulmayacak.

Samsung’un tedarik zincirinden bu konuya ilişkin bir bilgi gelmiş değil. Ancak Güney Koreli şirketten gelen son adımlar çerçevesinde bu yönde bir değişiklik yapılması kulağa çok mantıksız gelmiyor. Samsung eUFS standardıyla 512 GB kapasiteli flaş bellek üretmeye başladığını hafta içinde açıklamıştı.

S9 da 512 GB depolama alanı seçeneği sunulacak ilk telefonlardan biri olarak değerlendiriliyor. 512 GB gibi bir alanın yerleşik olarak sunulması, microSD kart ihtiyacını da otomatik olarak ortadan kaldırıyor. 512 GB depolama alanı, hâli hazırda yaygın olarak sunulan 64 ve 128 GB gibi seçeneklere kıyasla büyük bir sıçrama vadediyor.

Samsung’un Galaxy S6’da microSD kart seçeneği sunmaması, potansiyel kullanıcıların büyük tepkisine yol açmıştı. 512 GB’ın depolama seçenekleri arasına eklenmesi durumunda Galaxy S9’da microSD kart desteğinin olmaması da kullanıcılar tarafından sorun edilmeyecek gibi görünüyor.

Dahili depolama, doğal olarak microSD kartlardan daha hızlı çalışıyor. Ancak burada temel sorun söz konusu alanların yetersiz kalması oluyor. Samsung 512 GB eUFS çözümü ile bu sorunu ortadan kaldırmayı vadediyor. Söz konusu çözüm, Galaxy Note 8’e yerleştirilen 256 GB eUFS ile aynı alanı kaplıyor.

Yeni depolama çözümü ile telefonlara 10 dakika uzunluğunda 130 adet 4K çözünürlüklü video kaydedilebiliyor. 5 GB’lık bir Full HD videonun SSD’ye transferi ise 6 saniyede gerçekleştirebiliyor.

Samsung Galaxy S9 seleflerinden daha yüksek fiyatlarla satılabilir

Samsung’un 256 GB ve 512 GB depolama alanı seçeneklerini sunması durumunda Galaxy S9 ve S9+ seleflerinden daha yüksek fiyatlarla satılabilir. MicroSD kart yuvasının çıkarılması, Samsung’un maliyetlerden tasarruf etmesini sağlayabilir. Ancak bunun fiyat artışını ne kadar dizginleyeceği konusunda somut bir şey söylemek şu an için mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER