Teknoloji

Samsung 512 GB eUFS depolama çözümünün üretimine başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung 512 GB eufsSamsung ilginç bir duyuru gerçekleştirdi. Güney Koreli teknoloji devi, 512 GB yerleşik Evrensel Flaş Depolama (eUFS) çözümü için geniş ölçekli üretime başladığını açıkladı. Samsung 512 GB eUFS depolama çözümünü yeni akıllı telefon ve tabletlerde kullanmayı planlıyor. Şirketin attığı bu adım, depolama endüstrisi adına da büyük önem taşıyor.

Samsung’un bellek satışları ve pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Jaesoo Han, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Samsung’un yeni 512 GB eUFS çözümü yeni nesil üst sınıf akıllı telefonlar için hazırlanan en iyi yerleşik depolama çözümleri arasında yer alıyor. Böylelikle microSD kart kullanımı nedeniyle sistem performansında yaşanabilecek potansiyel kısıtlamaların üstesinden gelmenin önü açılıyor. Samsung bu aşamaya önceden geçerek yeni nesil aklıllı telefonlar için zamanında bir katkı sunmuş oluyor.”

Şirketten yapılan açıklamada, sekiz adet 64 katmanlı 512 GB V-NAND yongasının ve bir kontrol aracının 256 GB eUFS ile aynı boyutta bir eUFS’ye yerleştirilebildiği belirtildi. Samsung okuma hızının 860 MB/sn, yazma hızının ise 255 MB/sn seviyesine ulaşabildiğine dikkat çekti. Söz konusu hızlar sayesinde 5 GB büyüklüğündeki bir dosyayı 6 saniye içinde transfer etmek mümkün oluyor. Bu süre standart bir microSD karttan 8 kat daha kısa.

512 GB eUFS ile akıllı telefona 10 dakika uzunluğundaki 130 adet 4K video telefona kaydedilebiliyor. Bu rakam, 64 GB dahili depolama alanına sahip bir telefonun depolayabildiği 4K video sayısının 10 katına tekabül ediyor.

Samsung 512 GB eUFS çözümünü Galaxy S9’da kullanabilir mi?

Samsung 512 GB eUFS çözümünün üretimini kademeli olarak artırmayı planlıyor. Şirket bir yandan da 256 GB kapasiteli çözümü daha fazla cihaza ulaştırmayı amaçlıyor. Samsung’un Galaxy S9 için 512 GB depolama alanı seçeneği sunup sunmayacağı da merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER